Зима

Зима
Пролет

27 септември 2022 г.

Приключи гласуването на референдумите в ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области

С присъединяването на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области Русия ще си осигури сухопътна връзка между федерацията и Крим 

 

Над 96% от хората в четирите територии в Източна Украйна са гласували за присъединяване към Руската федерация, сочат предварителните резултати, обявени от руските власти. 

Гласуването се проведе в продължение на пет дни в четири области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, които съставляват около 15% от територията на Украйна.

Горната камара на руския парламент ще разгледа включването на четирите украински региона в Русия на заседанието си на 4 октомври, заяви пред РИА Новости председателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко.

В телевизионно изявление руският президент Владимир Путин увери: "Спасението на хората в териториите, където се проведоха референдумите, е основен фокус и в центъра на вниманието на нашето общество и държава."

С присъединяването на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка област Русия ще си осигури сухопътна връзка между федерацията и присъединения още през 2014 година Кримски полуостров. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар