Зима

Зима
Пролет

3 септември 2022 г.

Търсач на силни усещания ли е родния избирател?

За да извършиш подобен самоубийствен акт спрямо себе си и  семейството си, трябва да си напълно ошашавен от заливащите те отвсякъде лъжи на скъпо платени манипулатори 

 

И отново сме в предизборна кампания. 

До болка познати ни мошеници  от ранни зори до късни нощни доби ще ни убеждават, колко добре ще си живеем, ако гласуваме за тях, а не за конкурентите им.

Впрочем социологически агенции вече знаят, кои ще са победителите на 2 октомври. Така според една от тях, ако днес бяха изборите, то партиите, които ще ги спечелят са „ГЕРБ-СДС“ и „Продължаваме промяната“. Интересен е и друг факт, до който достигат социолози. На въпроса, от какво се притесняват сега сънародниците ни, те установяват, че това са четири неща: 1 – повишаващите се цени, 2 – енергийната криза, 3 – бедността и на четвърто място – ниското заплащане на труда.

По-внимателното разглеждане на тези факти, установени от социолози, ни разкрива една абсурдна ситуация. Та нали най-вече благодарение на „Продължаваме промяната“ и „ГЕРБ-СДС“, подкрепени от измислената партийка „Демократична България“, страната ни се отказа да купува руски природен газ! Това незабавно доведе до остра енергийна криза и като нейно неизбежно следствие започна неудържим ръст на цените, спад на заплатите и се появи още по-дълбока  мизерия. Е, та  кой нормален човек би гласувал отново за дебили, водещи го към немотия? 

За да извършиш подобен самоубийствен акт спрямо себе си и  семейството си, трябва да си напълно ошашавен от заливащите те отвсякъде лъжи на скъпо платени манипулатори. Или въобще  да  си лишен от способността критично да оценяваш достигащата до теб информация. Възможен е, разбира се и трети вариант – просто да си мазохист, който умира от кеф, когато получава остри негативни усещания.

Ако следим това, което сега се случва в най-богатите държави на Европа, като Германия, Франция, Великобритания и др., ще сме наясно, че те се връщат десетилетия назад в жизненият си стандарт. А главната причина за това са вълната от антируски санкции, въведени от тамошните управляващи  недоразумения и в резултат на тях появилите си дълбоки проблеми с доставката на руски източници на енергия.

Евтината енергия е ключът към всичко – производство, развитие, сигурност, висок жизнен стандарт... Но днес Европа вече е лишена от нея, а тази, която й се предлага и то в мизерни количества, е на все по-високи цени. Преди броени месеци в Европа се мръщеха на природен газ на цена 200 долара за 1000 кубометра. Сега управници, надарени с интелект равен на този на нашенските „харвардски възпитаници“,  плащат вече около 4000 долара.

Но общо взето на тях им дреме за това – важното е да се харесат на американските си господари. Преди десетилетие наши медии съобщиха за секретен доклад на бившият посланик на САЩ в България Джон Байърли. В него той информира американското правителство що за образ е изгряващият лидер на току-що създаденото движение ГЕРБ. Американският дипломат пише за скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини, свързани с името на Бойко Борисов. Ще ви цитирам само няколко реда от този твърде интересен материал (за него ще прочетете повече тук): „Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа“.

За да се подмажат на американците лидерът на ГЕРБ-СДС и обкръжението му сега са готови окончателно да ни оставят без сигурна енергия. На пресконференция Бойко Борисов категорично заявява: „С „Газпром“ повече не трябва да имаме работа“. Според този  „титан на мисълта“ България трябва да постигне сто процента диверсификация от „Газпром“. Ако не беше така трагично случващото се, щеше да е невероятно весело. Но да отхвърлиш руската компания, която е основният ти и незаменим източник на евтин и сигурен природен газ, без който икономиката ти загива, е чисто престъпление и предателство на националните интереси на България.

Много точно цялата тази плачевна картина, която днес наблюдаваме на нашия континент и в прекрасната ни Татковина, описа един от най-популярните в света журналисти днес – американецът Тъкър Карлсън. Във FOX News Channel (FNC) той заяви, че Европа затъва в бедност и се движи назад с изключително висока скорост. В Германия само 6 на сто от хората довчера са се се отоплявали с дърва – останалите са ползвали природен газ. Сега те се връщат към дърветата, но за тяхна зла участ те не стигат – също трябва да бъдат доставени от Русия. Населението на държавата, която е сред  лидерите по русофобия – Полша, сега спи в колите си нощем, с надеждата да успее да се дореди и си купи въглища. Франция въвежда квоти за ползване на енергията и т.н.

Тъкър разкрива, какво очаква нашият континент, лишен от руските източници на енергия. Той цитира данни на Института за здравни показатели и оценка, според които през 2019 г. четири пъти повече хора са умрели от студ, отколкото от жега. Щом температурите в Европа започнат да падат след броени месеци, много хора ще умрат. Заради липсата на енергия фабриките ще затворят и безработицата ще започне да се увеличава. А парите, които може и да имате заделени настрани, светкавично ще бъдат изядени от непоносимо високата инфлация.

Вината за всичко това е на управляващите в Европа – те продължават да измислят нови антируски санкции, макар да им е добре известно, че това води до много силен енергиен недостиг. Санкциите не навреждат на Русия, а на Европа и САЩ, подчертава Тъкър. Русия няма проблеми нито с енергията, нито с храната – за разлика от Европа. За него политиците са напълно откъснати от тревогите на хората, дълбоко незаинтересовани от техния живот. Да се дава оръжие и пари на Украйна е чисто безумие, което води Европа и Америка към катастрофа. Политиката, следвана от Запада е пълна лудост – тя има единствено оправдание, само ако целта е напълно да се унищожи Запада, обобщава Тъкър.

Можем само да завиждаме на Унгария – страна-членка на Евросъюза и НАТО за това, че я управляват трезво мислещи, компетентни, милеещи за страната си хора. За разлика от родните американски марионетки, които обричат страната ни на тотална катастрофа в следващите месеци, Унгария няма никакви проблеми с получаването на природен газ и с производството на електроенергия. Тя подписа договор с „Газпром“ за доставка на допълнителни 5,8 милиона кубометра газ дневно от 1 септември, на изключително изгодна за нея цена. А ядрената и централа е обслужвана напълно от „Росатом“ и затова работи безупречно и ефективно.

Европа, а с нея и малка България нямат друг вариант, освен да получават енергия от Русия. Това е истината и тя не може да бъде скрита от чудовищните лъжи на всевъзможни родни „величия“. А те ни мамят защото знаят, че проблемите, пред които ни изправят не засягат лично тях – банковите им сметки, открити и скрити,  преливат от стотици хиляди и милиони долари и евро. Влизането им във властта ще ги прави още по-богати, а нас, простосмъртните избиратели – още по-бедни.

Ето защо има един лесен начин да узнаем за кого да не гласуваме на 2 октомври: за всички онези, които са против взаимоизгодното ни сътрудничество с Русия. Това е точен индикатор за да разберем останали ли са у тях поне  наченки на родолюбие и уважение към славянските ни корени или те са изцяло под контрола на англосакси.

Ако са от втората група, то може да сме сигурни: нищо добро не ни очаква, ако ги допуснем пак до властта...


Kreativen.bg

1 коментар: