Зима

Зима
Пролет

15 септември 2022 г.

Какво точно представлява НАТО да е във война?

Неофициално всеки знае, че срещу Русия стои НАТО. НАТО, който помпи украинците като надуваеми кукли, а после ги пуска на бойното поле... 

 

Военните действия в Украйна се водят със средствата - финансово, човешки, икономически, военни на страни-членки на НАТО, но тъй като не се водят на територията на страна-членка, то НАТО не водило война.  

Официално, обаче. Защото неофициално всеки знае, че срещу Русия стои НАТО. НАТО, който помпи украинците като надуваеми кукли, а после ги пуска на бойното поле. И не само украинците, а и натовски войници. 

И на НАТО така много му изнася, защото ако беше влязъл официално в тази военна операция, това щеше да означава далеч повече щети за него. Тогава бомбите щяха да летят върху натовските градове. 

А сега чиста работа. Жертвите са украински граждани. Евентуалната победа ще е с дивиденти за НАТО.  Минимум щети за съюза. 

А ние го усещаме като криза. Ами криза е. Водим война. Ние сме във война. Единственото хубаво е, че засега не летят бомби над главите ни. Ама няма никаква гаранция, че и това няма да стане. 

И най-лошото е, че ни баламосват. Видиш ли ние не сме част от конфликта. Искаме мир. Ама не ни се получава. Не ни се получава, защото има едни залюхани, дето вярват, че подкрепят Украйна в момента, а не НАТО.


 Персефона Коре

Няма коментари:

Публикуване на коментар