Зима

Зима
Пролет

15 септември 2022 г.

"Кралете" не са стартирали толкова силно от 54 години

За трети път в историята си след 1961-а и 1968-а "Реал" Мадрид стартира сезона с 8 поредни победи 

 

За първи път от 54 години и за трети път в историята си "Реал" Мадрид стартира сезона с 8 поредни победи, изчисли вестник „Марка” след трудния триумф над "Лайпциг" с 2:0 снощи.

Предишните два пъти са от 60-те години на миналия век. През 1961-а отборът на Алфредо Ди Стефано започва с 8 поредни успеха, преди да падне от "Овиедо". През 1968-а последователните триумфи са 11, като серията е спряна от "Рапид" Виена в турнира за КЕШ.

С този старт Карло Анчелоти успя да изпревари Мануел Пелегрини, под чието ръководство "Белият балет" започна със 7 поредни успеха през 2009-а, докато най-добрият старт на отбора при Зинедин Зидан бе 6 последователни триумфа от 2016-а. 

Играчите на "Реал" обаче, запазиха традицията дотук през кампанията да решават мачовете си в техния край, след като и сега головете паднаха в последните 10 минути.

От 22 попадения, които тимът е реализирал, 16 са отбелязани през вторите полувремена, като 6 от тях са дошли и след 80-ата минута. Вчера Федерико Валверде и резервата Марко Асенсио бяха героите. Това обаче няма да е проблем, докато победите идват, като се изключи напрежението, което отборът носи на привържениците си. 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар