Зима

Зима
Пролет

21 септември 2022 г.

Пълен и тотален потрес

Отвратително е да се стоварва вина върху цяла една гилдия, която си върши добре и съвестно работата, далеч не само по време на политически кампании 

 

Добра реакция на социологическите агенции. 

Същото трябваше да направят журналистите и политиците, когато Лена Бориславова каза безадресно, че вземат по 4 000 лв. на месец от Русия. Без нито едно име, без нито едно доказателство.

В същото време стана ясно колко милиони долари раздава „Америка за България“ на конкретни хора, но не последва никаква реакция на възмущение….

Хазарта направи същото като Лена онзи ден – изрече безобразна лъжа, че някаква агенция искала на „Промяната“ 100 000 лв. за един процент отгоре. Това наистина е пълно безобразие, ако не кажеш името на агенцията и не стигнеш докрай в разобличаването ѝ. Едно изследване струва между 15 и 20 000 лева, което не носи почти никаква печалба на агенциите.

Идиотско е да кажеш, че някой ще ти поиска 100 000 лева за процент отгоре. Това означава, че въобще не си в час с тази тема. Някои от социолозите играят политически, разбира се, но не безобразничат повече от другите българи в други професии. Правят го внимателно, без груби манипулации и то предимно в интерпретациите на числата.

Истината е, че българите масово лъжат когато ги питат за кого ще гласуват, а мнозина от тях решават в последния момент за кого да го направят. Големите разлики в резултатите идват оттам, а не от някаква дирижирана манипулация. Самите социолози са в конкуренция помежду си и трудно могат да се вкарат в общ кюп за тотална манипулация, да не кажа невъзможно. Освен това е илюзия, че хората масово следят социологическите изследвания и се влияят от тях за кого да гласуват.

Истината е, че ги следим шепа хора, които по професионални причини се интересуваме от политика. Този филм съм го гледал 20 години и съм забелязал, че когато резултатът не ни изнася са виновни социолозите, а когато бием няма проблем:) Мисля, че е отвратително да се стоварва вина върху цяла една гилдия, която общо взето си върши добре и съвестно работата, далеч не само по време на политически кампании.

Изумен съм от популярността на Ицо Хазарта и неговите публични доноси, които прави редовно, откакто е депутат. Не знам какво свърши докато беше в парламента, но виждам, че е доста ниска топка. Ограниченост, която ръси простотии в размерена реч. Неговите фенове са деца, които го боготворят. Ами това е за забрана, а не за аплодисменти. Тотално сбъркана история. Вземете и му прочете текстовете на чалгаджийските песни. Това е Слави Трифонов на градската десница. Недоразумение на претенциозния ѝ вкус, което ходи на работа в парламента с разширени зеници.

Пълен и тотален потрес.


Явор Дачков, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар