Зима

Зима
Пролет

28 октомври 2022 г.

Джефри Сакс: Най-бруталната държава през 19 век е Великобритания. Най-насилствената страна в света днес са САЩ

"САЩ са полудемократично, доминирано от бели, расистко, йерархично общество, което се стреми да запази привилегиите на елита."

 

 

Американският икономист Джефри Сакс бе прекъснат по време на форум за демокрация заради следното изказване:

"Когато погледнете Русия - Путин много прилича на цар. Това не е случайно. Това е култура на властта и култура на традицията. Когато погледна моята страна - САЩ са полудемократично, доминирано от бели, расистко, йерархично общество, което се стреми да запази привилегиите на елита. Така е създадена в 1787 г. Това беше робовладелска, геноцидна страна, избиваща индианци, заради бялата култура, но е удивително, че все още изглежда така, дори и сега да сме много по-разнообразни. 

И още една забележка, която бих искал да направя относно демокрацията, защото ние сме във форума за демокрацията и където третираме демокрацията като нещо добро: Най-бруталната държава през 19 век е може би първата или втората демокрация в света и това е Великобритания. Можете да са демократи у дома, но са безмилостни империалисти в чужбина. Най-насилствената страна в света от 1950 г. насам са САЩ..."

- Джеф, нека... спри сега. Джефри, аз съм твоят модератор, Джефри! Стига!

Джефри Сакс

 

Превод: Маша Кременска, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар