Зима

Зима
Пролет

22 октомври 2022 г.

Взривът на майкопродавците

Жал, жал нямате, и не сте хора. Лукави и уверени тъпчете и езика, и книгите, и историята и истината... 

 

Само ще изредя какво правят:

1. Днес журналистка по БНТ съветваше да се махне паметник в Бургас, защото вече не сме вярвали в него.

2. Професори от Велико Търново предложили да няма официален празник на България, а само официални дати.

3. Обикновена жена в репортаж прави кукли, всичките имена на куклите са взети от английски - куклата Съмър, куклата Олив и всичко това обилно полято с думи като мейнстрийм, олдфешън, аутфит, така щото човек поглежда дистанционното да види българска телевизия ли е пуснал.

4. Призиви за “нераждане” на жените се прокрадват като фалцет в нестройния хор на майкопродавците. България ще е поука за историята на други нации, след като доброволно абдикира от производството на народ. Защото народът ви пречи.

5. Темата за обезлюдените села беше представена позитивно в някакъв български репортаж. За журналистите вече има отделен кръг на Ада.

6. Думи на омраза и заплахи валят в социалните мрежи, изключително добре организирани и срещу България, и срещу Русия, и срещу всеки, който може да си помисли за нещо българско свързано с руско, примерно борш. Именно борш, защото някаква световна организация вече обяви, че боршът е чисто украинска супа. В супата вече се таи идеологическа омраза.

7. Някакъв ляв активист (зелен или червен вече е нюанс) пише срещу Антон Дончев. Защото казал нещо за джендъри. Смъртта на академика извади от ботушите майкопродавците. И аз съм непримирим към старото поколение писатели, ама вие ги убивате по два пъти. Социално и постмортем ги разстрелвате. Някой написа, че във “Време разделно” илюстрацията на етническо насилие в Родопите е пресилена и историята на Караибрахим е измислена от комунисти. Същият някой не знае, че във всяко село в Родопа има по три легенди за Караибрахим, и по сто за потурчване. Явно ние на турския ятаган устояхме, но мънистата на глобализма ще разрушат африканското ни племе.

Още да ви разказвам ли, деца? Ръфайте и ругайте тялото на майка си, мода е това, пейте робини.

Дати, събития, история, паметници, новини, граждански пърформанси - сякаш има ПМС - (Партия на Майкопродавците Случайни ) и те идат, за да въздадат справедливост на всичко българско и родно. За човек, който не е влюбен в България вече съм готов да умра за нея.

Жал, жал нямате, и не сте хора. Лукави и уверени тъпчете и езика, и книгите, и историята и истината.

Спрете се. Ако България имаше тяло, щеше да е на парчета.

На снимката - съвременна българска литература - намалена на един лев в скъпа книжарница.


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар