Зима

Зима
Пролет

23 октомври 2022 г.

Владимир Путин поздрави Си Дзинпин за преизбирането му за генерален секретар на ЦК на ККП

Руският лидер изрази увереност, че решенията на конгреса ще допринесат за успешното изпълнение на мащабните социално-икономически задачи на Китай 

 

Руският президент Владимир Путин поздрави Си Дзинпин за преизбирането му за генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), като отбеляза високия му политически авторитет и сплотеността на ръководената от него партия, съобщи ТАСС.

"Уважаеми г-н Си Дзинпин, приемете моите най-сърдечни поздравления по повод преизбирането Ви за генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Резултатите от 20-ия юбилеен конгрес на ККП напълно потвърдиха Вашия висок политически авторитет, както и единството на партията, която ръководите", се казва в писмото, цитирано от БТА.

Руският лидер изрази увереност, че решенията на конгреса ще допринесат за успешното изпълнение на мащабните социално-икономически задачи на Китай, както и за укрепването на позициите на страната на международната арена. 

"Очаквам с нетърпение да продължим нашия конструктивен диалог и да работим в тясно сътрудничество, за да развием всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие между нашите страни. Искрено ви желая, скъпи приятелю, нови успехи в отговорната ви работа, добро здраве и благополучие", подчертава Путин.

Днес Централният комитет на ККП преизбра Си Цзинпин за генерален секретар за трети петгодишен мандат. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар