Зима

Зима
Пролет

14 октомври 2022 г.

В трудните моменти се познават истинските хора

Трудностите са един чудесен начин да натрупаме опит, да съберем мъдрост и да направим една основна чистка на хората, които трябва да останат в живота ни...

 

 

''Ако искаш да разбереш кои са истинските ти приятели, оплескай нещата или премини през труден момент, тогава виж кой е останал до теб!'' – Карън Салмонсон

Всички фалшиви участници в нашия живот в миг се изпаряват, когато трудностите нахлуят в ежедневието ни. В трудните моменти всъщност ние разбираме кой човек в действителност е истински и готов да ни помогне и кой просто трябва незабавно да зачеркнем от живота си. 

Трудностите са един чудесен начин да натрупаме опит, да съберем мъдрост и да направим една основна чистка на хората, които трябва да останат в живота ни и на тези, които нямат място там.

''Смисълът на истинското приятелство е в това, че радостта се удвоява, а страданието се дели наполовина!'' – Джоузеф Адисън

Ролята на истинските хора в нашия живот е да ни подкрепят именно, когато момента за нас е тежък и имаме нужда някой да ни подаде ръка и точно, когато ни е най-тежко, ние в действителност разбираме с какви хора сме заобиколени и често пъти от стотици хиляди остава само един, но истински и верен човек, който трябва да пазим като съкровище.

Наистина е много трудно да разберем намеренията на хората около нас, но повярвайте ми, когато един човек е стойностен и истински приятел, той би останал до нас в най-тежките ни моменти.

Приятелството е едно от най-ценните притежания, които човек може да получи, то ни дава силата да продължим, когато нямаме достатъчно воля да се справим с трудностите.

Истинският и верен приятел идва при теб точно, когато ти е най-тежко и в този момент, когато всички останали са си тръгнали. Този човек, който остава, когато ти е най-трудно е най-голямата ценност в живота ти, защото е истинска привилегия животът да те срещне с подобен човек, тъй като в днешния свят тези хора са прекалено малко и не достатъчно.

''Много хора биха се качили с теб в лимузина, но значение имат онези, които ще вземат с теб автобуса, ако лимузината се счупи!'' – Опра Уинфри

В днешния свят повечето наши приятели са винаги до нас, когато имат някаква облага, когато всичко е спокойно и щастието е ръководещата сила в живота ни, но когато стане трудно и прекалено напечено, всички тези, в които вярваме и на които разчитаме, в действителност са един прах, който се издига и изпарява, а когато всичко премине, отново навлиза в живота ни.

В трудните моменти разбираме, що за хора имаме около себе си и дори те да се броят на пръсти по-важното, е, че съдбата ги е изпратила в нашия живот, за да можем да се справим с неприятностите по-бързо. 


Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар