Зима

Зима
Пролет

14 октомври 2022 г.

„Евроатлантици“ на власт ще ни оставят и без смартфони!

Сред негативите от пагубната русофобска политика на евроатлантиците – образи, явно лишени от способността да мислят и анализират, ще получим още един удар 

 

Некомпетентни и абсолютно безотговорни лидери в Евросъюза приеха нов – осми по ред пакет от санкции срещу Русия. 

Сигурно е, че и от него, както и от предшестващите го санкционни вълни, няма никаква полза. Овластените „евроатлантически“ недоразумения в Европа и у нас са толкова глупави, че не могат да осъзнаят простата истина: чрез санкции икономиката на Русия не може да бъде съсипана! Дори влиятелният The Economist, известен със своята истерична русофобия, написа следното: „Продажбата на енергоносители помогна на Русия да си осигури профицит (излишък, превишение на приходите над разходите – б.м.) на външната търговия, който през тази година най-вероятно ще достигне 265 милиарда долара. След краткосрочен срив, финансовата система на Русия се стабилизира. Що се отнася до вноса в замяна на отишлите си доставчици, страната намира нови, включително и от Китай“.

Но точно обратен ефект имат идиотските антируски санкции спрямо икономиката на Европа – те я съсипват. Независимо, че за нейното развитие и стабилност европейците най-вече са гласували да бъдат на власт днешните сътворяващи глупост след глупост управници.

Това се отнася за всяка държава, членка на Евросъюза, включително и за прекрасната ни Татковина. Дори и за най-мощната европейска икономика – тази на Германия. По признанието на немски експерти ситуацията в нея става все по-тежка. Освен негативите от антируските санкции, възторжено подкрепяни от немски управници, сега и „приятелски страни“ на Германия я натоварват допълнително с небивали цени за природен газ. Немският – „зелен“ министър на икономиката Робърт Хабек, подложи на остра критика цените, по които родината му е принудена от САЩ  да купува техния втечнен газ. Имайки предвид Америка той заяви пред Osnabrücker Zeitung, че дори „приятелски страни“  искат „астрономически цени“.

Положението на Германия  рязко се влоши след взривяването на тръбопроводите „Северен поток“, осъществено най-вероятно от комбинирана акция на англосакси, поляци и украинци. Заради него Германия стана още по-зависима от доставките на втечнен американски газ. Сега за да оцелее са и нужни спешно над 200 милиарда евро. Нейният бюджет ги няма и затова тя ще трябва да взема заеми, които най-вероятно ще  изплащат и правнуците на днешните германци.

Природният газ е основа на цялата икономика на Германия. И тъй като прогнозите са, че неговата цена ще продължава стремително да расте, то бъдещето на доскоро най-мощната държава в Евросъюза никак не е розово. Немски експерти очакват деиндустриализация на страната и устойчива загуба на просперитет.

Германската асоциация на химическата промишленост (VCI) представлява 1900 компании в химическата индустрия, които имат оборот от приблизително 220 милиарда евро. За тях работят над 530 000 души. Нейният президент – Маркус Щайлеман, предупреди, че ако не бъде сменена политиката на федералното правителство  Германия  ще се превърне от индустриална страна в „индустриален музей“.

Според него държавата е изложена на реален риск от чест недостиг на електроенергия, тъй като възобновяемата енергия не е достатъчна, за да отговори на енергийните и нужди. Посочвайки вятърната енергия, той казва, че Германия ще трябва да строи 10 вятърни турбини дневно, за да осъществи необходимия й енергиен преход. За това на нея и са нужни над 4 000 тона стомана. Всяка турбина е половин Айфелова кула и за да има ефект Германия трябва да строи по пет Айфелови кули всеки ден през следващите осем години, обяснява простичко Щайлеман. И саркастично  добавя: „Бих искал да видя как можем да постигнем това.“

Той е прав да се съмнява, защото сега германската стоманодобивна промишленост е буквално съсипана. Затварят се заводи в цялата страна поради рязко нарастващите разходи за енергия. Германия няма и не може да има скоро стомана, за да построи необходимия и брой вятърни турбини. Или се оказва, че енергийната криза в тази страна тепърва само ще ескалира.

Германският вестник Bild цитира управляващият директор на VCI Волфганг Гросе Ентруп. Той също е силно разтревожен от осъществяваната сега в Германия деиндустриализация. „Вече не можем да чакаме нищо или никого. Става въпрос за спасяването на индустриалните структури, които правят нашия просперитет възможен“, казва Ентруп.

И от друга влиятелна немска Асоциация – тази на строителните материали (BVB), настояват за спешно преразглеждане на политиката на правителството. Нейният шеф – Матиас Фредерихс, предупреди Хабек и канцлерът Олаф Шолц, че съществува риск  „от фалити и емиграция“.

Институтът за икономически изследвания в Хале (IWH) е установил, че високите цени на енергията вече са непоносими за повечето немски компании. Броят на фалитите им се е увеличил с над една трета в сравнение със септември 2021 г. Щефен Мюлер – експерт  на IWH, предвижда, че броят на фалиращите компании ще продължи да расте през следващите месеци. Според него това се дължи на рязкото покачване на цените на енергията, както и на лихвите по кредитите. Огромно е поскъпването на изкопаемите горива. Според проучвания на индустриалната асоциация BDI, това е голямо предизвикателство за 58 на сто от компаниите, а за 34 на сто е въпрос на оцеляване. Браншовата асоциация ZDH добавя, че се задава вълна от фалити и в сферата на търговията.

Не по-различна е и картината в прекрасната ни Татковина. Проблемите с енергията само нарастват. И много скоро ние, простосмъртните българи ще ги усетим – за разлика от „евроатлантически“ ориентираните марионетки на власт у нас.

А се оказва, че сред негативите от пагубната русофобска политика на евроатлантиците – образи, явно лишени от способността да мислят, анализират и предвиждат последиците от безумията, които сътворяват, ще получим още един удар. Той ще е особено болезнен за младите поколения, които не могат да си представят живота без смартфона.

Виновни за това са отново тъпоглави евролидери, които въвеждат и норми за консумация на електроенергия. Това означава със сигурност постоянни прекъсвания в електрозахранването – ток няма да има често. Така ще бъде нанесен смъртоносен удар и на стотиците хиляди клетъчни антени на територията на Европа, благодарение на които работят и смартфоните.

Авторитетната информационна агенция „Ройтерс“ цитира представители на телекомуникационната индустрия, които предупреждават: много скоро ще има сериозни проблеми с мобилните комуникации. Смартфоните няма да могат да се ползват от потребителите им. Европа има близо половин милион телекомуникационни кули и повечето от тях имат резервни батерии. Те обаче издържат само около 30 минути, доколкото да задвижат мобилните антени. След това повече няма връзка. Сигурно е, че и  електронни компоненти на мобилните кули ще се повредят, ако бъдат подложени на внезапни прекъсвания на тока, отбелязват експерти.

Свикнали с непрекъснато електрозахранване от десетилетия, европейските страни са разглезени – те нямат генератори, които да поддържат захранване за по-дълго време. В Германия например, Deutsche Telekom има 33 000 мобилни кули, но нейните системи за аварийно захранване могат да поддържат само много малък брой от тях едновременно. Франция има около 62 000 мобилни кули, но и нейната индустрия  не е в състояние да оборудва всички антени с нови и мощни батерии.

Компанията Enedis във Франция вече съобщи за необходимостта от прекъсвания на електрозахранването за два часа в цялата страна на ротационен принцип. Това веднага ще спре работата на смартфоните на обикновените потребители. Ще  работят мобилните връзки само за приоритетни обекти – болници, ключови промишлени инсталации и военни.

Така стоят нещата със смартфоните – скоро те ще се превърнат в ненужни аксесоари. Благодарение на „евроатлантически“ ориентирани субекти на власт в Европа и у нас.

Затова няма да е зле да потърсите някой допотопен стационарен телефон, захвърлен в мазето или на тавана. Макар, че за да го ползват новите поколения ще трябва да преминат през опреснителни курсове. Освен много други неща, те не знаят и как да работят  с него.


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар