Зима

Зима
Пролет

8 октомври 2022 г.

Внимание - кемтрейлс!

Независимо от кои сте, то според вас другите са тъпи. А не са „другите“. Тъпи сме всички ние... 

 

Няма да ви губя времето с увод какво е това. Въпросът е конкретен.

Пръскат ни или това е конденз?

Попитайте който и да е и той ще има мнение. Непоколебимо мнение. Непоколебимо и крайно поляризирано.

На фона на тази караница могат да се направят няколко интересни заключения. Първо и основно. Ние не вярваме на тъй наречените официални информационни източници. Това е, защото те са окупирани, разбирайте притежавани или спонсорирани от големи, предимно европейски глобални медийни групи. Официалните медии вече са пропагандни канали. Те няма да разобличат нито един свой рекламодател, дори и да продава откровена отрова, опакована в цветен станиол. Все едно някой ви казва кое сирене е хубаво и кое менте? Все едно на някой му пука за вас? 

Журналистиката е сведена до възторжено мисиркаджийство. Болшинството хора вече разчитат не на информация, а на собствените си разсъждения. Разследващата журналистика е ликвидирана като такава или ѝ е позволено да прави репортажи само за баби, които продават копър по тротоарите в центъра на София и не издават касови бележки. Затова, каквото и да кажат официалните медии, то се приема по-скоро като манипулативна лъжа отколкото като информация.

Второ. Науката, която дава просто обяснение на феномена все още не е напълно абдикирала, въпреки, че и тя показва дразнеща зависимост от парите.

Официалното повтаряне, че двигателите на самолетите правят конденз не анулира въпроса: „Добре, конденз има, но може ли да има и нещо друго? Какво пречи някои самолети (далеч не всички), да ръсят някакви работи над главите ни? Няма нито един физичен или химичен закон, който да отрича едно такова твърдение. Реално кондензът може и да е официалното лице на съвсем други мероприятия? Но науката не разглежда тази възможност. Тя твърди, че това е конденз, което не я прави наука, а също форма на пропаганда.

Трето. Отчетливата тенденция, хората съмняващи се в горните две неща да бъдат изкарвани тъпи. Не, драги ми. Да се съмняваш не те прави тъп. Освен, че това обижда и дразни, не носи никаква доказателствена полза за това, какво се случва над главите ни. Основна движеща сила в науката е съмнението.

В интерес на истината няма как да не се зададе и въпросът: „Защо, по дяволите, ако ни пръскат с разни неща не го правят през нощта?“ Колко елегантно би било. Странно е, че пропагандата машина не се е сетила затова. А тя не е тъпа?

Четвърто и най-обезсърчително. Ние не разполагаме с пълна власт над небето си. Нито можем да го защитим, нито да го стопанисваме в пълния смисъл на думата. Зависими сме до последния нит на последния нехвърчащ хеликоптер. Разчитаме на чужда честна дума, а това също не е повод за доверие.

Но най-симпатичното, както споменах в началото е, че стане ли въпрос за Кемтрейлс обществото се разделя на две. Независимо от кои сте, то според вас другите са тъпи. А не са „другите“. Тъпи сме всички ние. 

Повярвайте ми, няма нищо по-податливо на манипулации и контрол от едно разединено общество. Или племе. Или изчезващо племе. Или обитатели на територия. Както предпочитате.


Емил Йотовски, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар