Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2022 г.

Емил Йотовски: Българинът гласува, негласувайки

"Искрено се надявам да няма редовно правителство, защото тази конфигурация, която се е заформила в момента, доказано не върши работа." 

 

Как избира българинът и кое е водещо, когато става дума за политическо доверие? Емоционално или рационално ще гласуват хората днес?

“Вече се вижда как ще гласува българинът, той ще гласува, негласувайки“, казва в интервю за БНР Емил Йотовски, лекар, писател и драматург.

“Голямото мнозинство българи няма да гласуват, а голяма част от тези, които гласуват, ще гласуват с отвращение. Ножицата между народа и избирателите и тези, които ни представляват или политиците, вече е много широко разтворена. Тези два отделни вида нямат почти никаква комуникация по между си. В момента имаме едно узурпиране на власт от едни прослойки, тази власт се пази и охранява от тях, допускат се само нови членове в клуба, които няма да нанесат вреда и много бързо ще бъдат приобщени към този клуб и дотам приключва всичко. Затова хората не гласуват, защото не виждат смисъл“, добави Йотовски.

“Ако приемем, че до момента избирателната активност е 20%, това означава, че всеки пети човек е гласувал, а четирима не са гласували. В момента тече една пропаганда, че трябва да гласуваш, за да има след това от кого да търсиш сметка. Няма как да търсиш сметка на тези, които сега ще влязат в парламента. Ние обикновените хора по никакъв начин няма да можем да ги докоснем, защото те така са се тапицирали със закони, протекции, имунитети и всякакви такива неща, че те са недосегаеми и единственото нещо, на което можем да се надяваме е да не вършат някакви страшни зулуми“, посочва още той.

Отново ли търсим месията?

“Не, тези са без месия. Надявам се от тези избори да стане някакво чудо и тези, които изберем, да не ни вкарат във войната, която се задава. Искрено се надявам да няма редовно правителство, защото тази конфигурация, която се е заформила в момента, доказано не върши работа. Ако се заформи стабилно правителство, то ще бъде за наша сметка, защото тогава те просто ще продължат да си вършат далаверите, ще се направят един куп поразии“, посочи още Емил Йотовски.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар