Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2022 г.

Димитър Недков: Истинският цирк започва от утре

"Политиците стават заложници не на идеи, не на сблъсък, а на комуникационни стратегии." 

 

"Днес трябва да е празник. В едно хармонично, проспериращо общество, вървящо по възходящ ред - демократичните избори са като църквата за това общество. 

Би следвало да има позитивно настроение, тогава изборите са не някой против някого, а в началото на политическата кампания се казва: "Дотук много добре се справихме". Един мъдър даскал казваше: "На Рождество Христово и избори обличай бяла риза, защото тя е причастие."

Това коментира писателят Димитър Недков в ефира на специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Големият залог".

Според него най-основния въпрос не е точно дали просто ще се състави правителство.

"Той ще е дали ще има работещ и целенасочен парламент от 240 целокупни народни представители, които да гарантират продължаването на Републиката. Нямам нищо против служебното правителство, стига това да не е хронично. Едва ли създателите на Конституцията са си мислили, че през всеки 3 месеца ще трябва да се ходи на избори", допълни Недков.

"Политиците стават заложници не на идеи, не на сблъсък, а на комуникационни стратегии. И вторият паралелен свят, в който живее целият свят, е дълбоко задкулисие, в което протича невидимият за останалия свят политически процес. Когато казваме ЕС - това означава съвкупност, регламентирана от гражданите", подчерта писателят.

Попитан дали може да видим парламент с дълъг хоризонт и дали политиците ще си загърбят егото, той отговори: "За съжаление, едва ли, защото както се очертават предварителните прогнози - ландшафтът не се променя много. Нищо ново не чухме. Виждаме и до каква агресивност стигат. За първи път имаме случай на лидер на партия с толкова агресивно поведение."

Димитър Недков смята, че в политиците настъпва амнезия след изборната нощ: "Истинският цирк започва от утре. Не съм оптимист".


Няма коментари:

Публикуване на коментар