Зима

Зима
Пролет

27 октомври 2022 г.

Ще ни разболеят от рак за да обвинят и за това отново нея!

През последните месеци клоунът, станал по волята на олигарси и САЩ президент на Украйна, неведнъж призова НАТО да нанесе превантивен ядрен удар по Русия 

 

Съветът за сигурност на ООН ще обсъжда вероятността от една наистина зловеща  провокация – украинският режим се готви да активира т.нар. „мръсна бомба“. 

Авторитетният международен орган ще разглежда тази тема  по предложение на Русия. Според нейни представители налице е достоверна информация за процес на изготвяне и скорошно взривяване  на подобна бомба. За това руският военен министър Сергей Шойгу  разговаря вече и с колегите си от САЩ, Великобритания, Франция, Турция.

Според наличната информация в създаването на бомбата участват няколко украински организации. Сред тях е  Източният минно-обогатителен завод, разположен в град „Жълти води“, Днепропетровска област. Още по времето на Съветския съюз там се е произвеждал и обогатявал уран за нуждите на украинската енергетика. Привлечени са и специалисти от Приднепровският химически завод, в който се добиват соли на урана, технологични разтвори от  руда, съдържаща уран и др. За направата на бомбата са необходими и радиоактивни отпадъци. А точно с тях Украйна разполага в огромно количество. В нейни хвостохранилища се съхраняват над 40 милиона тона от тях. В създаването на самата бомба са ангажирани експерти от Киевския Институт за ядрени изследвания, който разполага с реактор и Физико-техническият институт в Харков, в който използват радиоактивни  материали. Работата по тази бомба е в завършващ стадий и много  скоро  ще бъде готова за взривяване.

Самата тя представлява контейнер с радиоактивни изотопи и взривно вещество. Когато взривът избухне  контейнера се разрушава. А радиоактивното вещество ще зарази огромна територия. Тя ще стане напълно необитаема за много десетилетия напред. И хиляди хора ще се разболеят от рак – сега и в бъдеще.

Украинският режим  не  крие  меракът си да има ядрено оръжие под ръка. Негови високопоставени служители след държавният преврат в Киев, организиран от САЩ през 2014 г., многократно са настоявали за това. В свои изказвания те са подчертавали и способността на страната сама да създаде ядрени бойни глави и да осигури доставката им до избраната цел. По време на Мюнхенската конференция по сигурност на 19 февруари т.г., украинският президент Владимир Зеленски заяви категорично: Украйна има намерение да възстанови ядрения си статус! А през последните месеци клоунът, станал по волята на олигарси и САЩ президент на Украйна, неведнъж призова НАТО да нанесе превантивен ядрен удар по Русия.

Ще припомня, че когато Съветския съюз се разпадна през 1991 г.,  Украйна се оказа държавата с  третият по големина ядрен потенциал в света. В района на градовете Хмелницки и Първомайск  имаше 139 шахтови пускови установки. Украйна бе въоръжена с 216 междуконтинентални балистични ракети, от които 176 бяха на бойно дежурство. Ако прибавим към тях и над 2500 заряда на тактическо ядрено оръжие, то общият брой на ядрените бойни глави, намиращи се в Украйна до началото на 90-те години на миналия век, е към 4500. По-голям арсенал по това време от него са  имали единствено САЩ и Русия.

Разбира се, руснаците и по времето на СССР са били наясно що за хора са украинските политици и висши военни. Затова не са ги  допускали до управлението на ядреното оръжие – то е било под пълен руски контрол. След разпадането на Съветския съюз Русия бе принудена да изтегли от Украйна ядреното оръжие най-вече заради крайно безотговорното отношение към неговото съхранение от страна на украинците. Проверки, правени от експерти на руският Генерален щаб, са доказали съществуването на реална кризисна ситуация по безопасността на ядреното оръжие, разположено на територията на Украйна. Последиците от несанкционирани действия и възможни аварии са били напълно  реални. Ядреното оръжие на украинска територия е било заплаха, както за самата Украйна, така и за нейните съседи. През 1994 г. е подписан Будапещенския меморандум, според който Украйна, заедно с Беларус и Казахстан, предават ядреното си оръжие на Русия. До края на 1996 г. ядрените бойни глави са изтеглени от Украйна в Русия.  Благодарение на това Украйна  става много по-безопасна територия в сравнение с периода, когато е разполагала с ядрено оръжие.

След държавният преврат в Киев, осъществен от американците, Украйна стремително започна да се милитаризира. И е твърде вероятно през тези осем години тя най-активно да е работила и по създаването не само на мръсна бомба, но и на ядрено оръжие. Трябва да се признае факта, че тя има богат опит в гражданската атомна техника,  разполага и с 15 ядрени реактора. В Украйна има около 20 находища на уран, които могат да и помогнат в създаването на атомна бомба. Така само  през  2019 г. тя е добила около 800 тона от него. От работещите украински атомни централи тя получава необходимият за ядрена бомба плутоний и т.н.

Украинският режим неведнъж през тази година показа своята терористична същност. Поредица от атентати бяха осъществени в Белгородска и Курска област на Русия, срещу Кримския мост. Украински нацисти убиха стотици мирни жители на страната, само за да ги представят като жертви на „руския агресор“. Присъединени вследствие на референдум към Русия територии с преобладаващо руско население, денонощно и непрекъснато продължават да се обстрелват с артилерия и ракети. Те се заливат и с абсолютно забранени от международни споразумения, подписани и от Украйна,  противопехотни мини ПФМ-1 „Лепесток“. От тях вече бяха убити и осакатени много мирни жители, включително и деца.

Украинският режим прави всичко възможно за да взриви Запорожската атомна централа – най-голямата и най-мощната в Европа. На нея досега са и нанесени около 30 удара със свръх мощни артилерийски системи. Отделно десет пъти тя е атакувана с дронове, носещи взрив. Многократно украински командоси правят опити да десантират в нейната зона. Напълно реално е тази АЕЦ вследствие на непреставащите атаки да изхвърли радиоактивни вещества и с тях да покрие цяла Европа.

Може да не се съмняваме:  администрацията на Зеленски без да й мигне окото ще заповяда да бъде взривена и сега подготвяната мръсна бомба. А защо да го направи ли? За да обвини Русия, че е взривила тактически ядрен боеприпас. Наличието на изотопи във въздуха ще бъде установено от датчиците на международната мониторингова система на Европа. И веднага след това Русия ще бъде обвинена, че е използвала оръжие за масово унищожение. Може да си представим каква мощна и истерична кампания за промиване на мозъците ще последва на Запад и у нас. А от истината никой няма да се интересува – важното е за пореден път да се демонизира Русия.

На този фон ще е още по-лесно да се убедят милиони наивници, че трябва да приемат да са на студ, на тъмно и да са гладни, само за да се предоставят нови милиарди на корумпираният украински режим. И в несекващите нито за ден военни доставки за украинската армия да се включват още по-съвременни и смъртоносни оръжия.

Колективният Запад, който е под ръководството на англосакси (САЩ и Великобритания най-вече) още преди проверката на изнесената от Русия информация за мръсната бомба, я отхвърли. Това едва ли изненадва осведомените хора – та точно англосаксите вече девети месец воюват  срещу Русия на украинска територия. Тази война те я наричат  „прокси“ (опосредствена) –  „пушечното месо“ го осигурява украинския режим, а оръжията, боеприпасите, разузнавателната информация, планирането и ръководството на бойните операции и др., е дело на американски и британски военни. С най-активното участие на съюзниците им от НАТО. Сраженията на украинска територия с руски подразделения са само част от многомащабна война, подета от Запада срещу Русия. Наричат я „хибридна“, защото освен преки военни сражения, тя включва още всевъзможни диверсии и терористични акции,  икономически санкции, промиване на мозъци и пр.

Най-вероятно и готвената провокация с мръсна бомба е част от тази хибридна война на Запада срещу Русия. Колкото и да са неадекватни прозападните украински марионетки на власт, те едва ли биха се осмелили на подобен акт, ако нямаха пълната подкрепа за него от страна на англосаксите. Не е изключено американски и британски секретни служби да са не просто инициатори, но и ръководители на провокацията. Така, както го направиха вече с потопяването на крайцера „Москва“, с взривяването на Кримския мост и газопроводите „Северен поток“. А работата на дипломатите, политиците и хилядите манипулатори на общественото мнение е, всичко това да остане скрито за милиони хора.

В интерес на истината това не е и кой знае колко трудна задача – на преобладаващата част от тях вече успешно са промити мозъците.


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар