Зима

Зима
Пролет

8 октомври 2022 г.

Заради саботаж три часа блокаж на железниците в Северна Германия

Движението на влаковете бе блокирано в провинциите Хамбург, Шлезвиг-Холщайн, Долна Саксония и Бремен 

 

Саботаж се оказа техническият проблем, заради който тази сутрин движението на железниците в Северна Германия бе преустановено за три часа. 

Това предаде ДПА, като се позова на източник от "Дойче бан".

Органите на реда вече са започнали разследване на инцидента, съобщи германската обществена телевизия ARD. Търсят се причините за повредата на цифровата радиосистема GSM-R, използвана за комуникационното свързване на всеки един влак с контролните центрове.

Появиха се информации, че държавният железопътен оператор е трябвало да преустанови движението на влаковете по всички линии в северната част на страната, след като кабелите от радиокомуникационната му система били прекъснати на две места.

Движението на влаковете бе блокирано в провинциите Хамбург, Шлезвиг-Холщайн, Долна Саксония и Бремен. Това се е отразило и на международните линии, които свързват Германия с Дания и с Холандия.  

В следобедните часове от "Дойче бан" написаха в "Туитър", че все още имат затруднения в трафика на железниците.

През последните години "Дойче бан" има все по-често проблеми със закъснели и отменени влакове заради слабости в инфраструктурата, но днешният инцидент е тревожен сигнал. След като започнаха течове по газопровода "Северен поток" официални представители на НАТО и ЕС подчертах, че е необходимо държавите членки да засилят мерките за защита на критичната си инфраструктура.


Няма коментари:

Публикуване на коментар