Зима

Зима
Пролет

20 октомври 2022 г.

Награда за "свобода на мисълта" на тези фанатици!

Европейския парламент и избраниците, които уж представляват народите в него, удариха дъното на лицемерието и демагогията

 

Европейският парламент съобщи, че присъжда на храбрия украински народ, представляван от президента на страната, избрани лидери и гражданското общество, наградата "Сахаров" за свобода на мисълта за 2022 година. 

Връчването на наградата "Сахаров" ще  се състои на 14 декември в Страсбург, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Награда за "свобода на мисълта" на тези фанатици! За президент, който многократно и съвсем откровено е отправял призиви за геноцид на част от населението на страната си - рускоезичното, което е наричано от "свободомислещите" общественици хлебарки! 

Европейския парламент и избраниците, които уж представляват народите в него, удариха дъното на лицемерието и демагогията. 

Поругаха, оскверниха и отрекоха абсолютно всичко, което може да бъде определено като някакъв що-годе приемлив ценностен ориентир. Всичко!

Това много напомня за далечната 1938, когато влиятелното списание "Таймс" обявява Адолф Хитлер за личност на годината - сега се "награждават" тези, които го реабилитират и маршируват с портретите на едни от най-кървавите му колаборационисти.

Да живее свободна и демократична Европа, но аз не бих нарекъл тези от снимките по-долу "свободомислещи" и достойни за награждаване храбреци!


Страхил Ангелов

Няма коментари:

Публикуване на коментар