Зима

Зима
Пролет

28 ноември 2022 г.

„Спонсори на идиотизма“ ни създават нови проблеми!

Трагичното в цялата тази ситуация е, че докато подобни недоразумения решават съдбата ни в т.нар. Европарламент, то нищо добро не ни очаква... 

 

Поредна глупост сътвориха неадекватни недоразумения, които препълват коридорите на властта на еврообщността. 

Европарламентът прие резолюция, с която обяви Русия за държава, спонсор на тероризма и държава, която използва терористични средства. Евродепутатите призоваха Евросъюза да продължи да изолира Русия в международен план и да побърза с въвеждането на деветия пакет от санкции срещу Москва.

В интерес на истината няколко български евродепутата не подкрепиха този  абсурд, който доказва единствено, че по върховете на еврообщността вилнее истерична русофобия.

Резолюцията на Европарламента поставя началото на нова агресивна манипулативна кампания на нашия континент. Нейната цел е да се превключи вниманието на обикновените европейци от ескалиращата милитаризация на Евросъюза, от унищожаването на европейската индустрия, от обричането на милиони хора на непознати в близкото минало беди.

Това, което сега се случва в Германия например – „локомотивът“ на европейската икономика, потвърждава подобна прогноза. Популярната немска медия Die Welt пише, че все повече жители на Германия ограничават покупките си до най-необходимото – те просто не са в състояние да си позволят стремително растящите разходи за енергия, храна и услуги. Повече от три четвърти от потребителите сега трябва да се ограничават, когато пазаруват, показва текущия Future Consumer Index на консултантската агенция EY. Всеки втори германец кара автомобила си все по-рядко, всеки четвърти не може да си позволи да си купува лекарства. И това е само началото – според EY домакинствата планират занапред още повече да съкратят разходите си за почивка, посещение на ресторанти, барове, киносалони, абонаменти във фитнес-зали и т.н. Огромната част от обикновените германци има защо да се страхуват от това, което идва. Така през октомври цените на продуктите на енергетиката скочиха с 43 на сто, а на хранителните продукти – с 20.3 на сто в сравнение със същият месец на 2021 г. Инфлацията продължава да расте и едва ли ще бъде укротена в обозримо бъдеще, отбелязва Die Welt.

Една от причините за случващото се в Европа са цените на природния газ – основна суровина за редица сектори на индустрията, от които зависи в голяма степен и стандарта на живот. Доскоро  Русия  доставяше близо половината от така необходимия на Европа природен газ например. Но всичко се промени след като евролидери започнаха да й налагат несекващи вълни от санкции. Естествено, Русия реагира адекватно на враждебните актове срещу нея и цените на природния газ литнаха нагоре.  За да й отмъстят евролидерите започнаха да купуват втечнен газ от далечна Америка. За овластените недоразумения е без значение факта, че „демократичния“ американски газ е над десет пъти по-скъп от „авторитарния“ руски. Още повече, че за подобно безумно решение плащат не те, а ние, обикновените европейци.

Шефът на дипломацията на Евросъюза Жозеп Борел определи температурата по домовете ни над 17 градуса по Целзий, като „престъпление срещу европейските ценности“. За този велможа сега е момента ние, простосмъртните, да докажем, че „сме готови да умрем за идеалите на демокрацията“. Лично аз се съмнявам, че презадоволеният 75-годишен Борел ще прекарва времето си в уютния си и просторен кабинет или дом при подобни температури. А и на такива като него това не се налага: месечните доходи на евровождовете са 30-60 пъти по-високи от тези на нас, простосмъртните европейци. Ето защо лично за тях цените на енергията нямат никакво значение. А на чужд гръб и сто тояги са малко…

Влиятелната британска медия The Economist  публикува свой анализ на това, как ще се отрази на живота на обикновените европейци поскъпването на енергията през тази зима. Известно е, че студа може да убива: ако зимата е само с 1°C по-студена от нормалното за дадена страна, то умират много повече хора. Високите цени на горивата ще увеличат негативния ефект от ниските температури върху смъртните случаи, защото ще възпират европейците с невисоки доходи да използват топлина и ще повишават излагането им на студ. Прогнозите са, че една сурова зима ще струва на Европа над 335 000 допълнително починали. Или високите цени на горивата ще убият много повече хора, отколкото украинският конфликт, прави извод  The Economist.

Резолюцията на Европарламента за обявяване на Русия за държава-спонсор на тероризма едва ли би я имало, ако Америка бе против това. Публична тайна е, че по всички ключови решения, които приемат некомпетентните, но овластени недоразумения на нашия континент, е нужно съгласието на тази доста отдалечена географски от Европа държава. Обяснението е много просто – та огромната част от тях не биха били допуснати до коридорите на властта, ако не демонстрираха готовност  да следват политиката на САЩ.

Майк Уитни е известен журналист и аналитик, който живее и работи в щата Вашингтон. Той си зададе въпроса защо американците така силно ненавиждат Русия и конкретно нейния президент Владимир Путин?  Та нали точно по време на неговото управление – за разлика от предшественика му, алкохолика Борис Елцин, Русия  получи икономически просперитет, много по-висок жизнен стандарт, по-добро състояние на човешките права и по-силна демокрация?

Русия е препятствие, което пречи на извратени глобалисти да постигат своите цели, пише Майк. Путин ги блокира в Чечня, Южна Осетия, Сирия, а сега направи това и в Украйна. Той провали големия им план за обкръжаване на Китай с американски военни бази. Руският президент поставя националните интереси на собствената си страна над тези на международната банкова мафия. Той е истински патриот, а точно те са смъртните врагове на глобализма, защото са неподкупни, не се продават.

Ето защо руският президент е демонизиран и хулен в САЩ и на Запад. Но западните медии и дума не споменават за това, че неговата политика е одобрявана от над 80 на сто от населението на Русия. Подкрепящите военната операция на Русия в Украйна са 87 на сто от руското население. Никой друг лидер в света не може дори и да мечтае за такова доверие, пише Майк.

Не Русия, а САЩ са държавата, която осъществява непрекъснато държавни преврати, целенасочени убийства, пълномащабни военни агресии.  Нито една друга държава на планетата не се е намесвала в работите на суверенни правителства така, както това прави непрекъснато САЩ. Владимир Путин не подкрепя техните безразсъдни военни интервенции и затова Америка го характеризира като лидер, който се е насочил в „погрешната посока“, пише Майк. За него руският президент не отдава чест и не щраква с пети, когато получи заповеди от Америка. Той просто отказва да бъде лакей на Вашингтон, поради което САЩ вече 17 години се опитват да го унищожат, заключава Майк.

Овластените недоразумения в САЩ и Европарламента ненавиждат Русия и за това, че тя се превърна в опора на света за всеки, който е против унищожаването на традиционните ценности – обичта към децата, любовта между мъжа и жената, уважението към създаденото от нашите предшественици. Защото точно под маската на налагане на „либерални“ и „евроатлантически ценности“ сега върви война за унищожение на човешката цивилизация. И за заменянето и с извратената идеология на либерализма.

Резолюцията на Европарламента  за обявяване на Русия за държава-спонсор на тероризма е  поредно свидетелство за това, че той се е превърнал в клуб на неадекватни марионетки. И много точно официалният представител на руското външно министерство – Мария Захарова, предложи той да бъде определен като „спонсор на идиотизма“.

Трагичното в цялата тази ситуация е, че докато подобни недоразумения решават съдбата ни в т.нар. Европарламент, то нищо добро не ни очаква. Ние ще продължим да плащаме все повече и повече за осветление и отопление, ще налагаме все по-големи ограничения на разходите си с надеждата да оцеляваме.

А точно това ще става все по-трудно за нас – простосмъртните жители на Европа...


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар