Зима

Зима
Пролет

4 ноември 2022 г.

Неадекватни образи на власт ни водят към ядрена война!

За да оправдаят безумният си курс, който сега са поели към ядрена война, САЩ и съюзниците им започват нова мощна кампания за промиване на мозъците на човечеството 

 

Не си струва да се страхуваме от възможна ядрена война! Това заяви в ефира на Чешката телевизия Владимир Зеленски.

Клоунът, станал президент на Украйна по волята на олигарси и на САЩ, определено е горещ привърженик на използването на ядрено оръжие. Той не крие желанието си да го притежава, за да го употреби незабавно. По време на Мюнхенската конференция по сигурност на 19 февруари т.г., той заяви категорично: Украйна има намерение да възстанови ядрения си статус! А през последните месеци Зеленски неведнъж призова НАТО да  не се мотае, а да нанесе превантивен ядрен удар по Русия.

Според сведения на отлично информирани източници, сега по негова заповед украински специалисти са в завършващ стадий на създаване на т.нар. „мръсна“ бомба, която ще  съдържа уран и други радиоактивни компоненти. Ако тя бъде взривена огромна територия ще стане необитаема за десетилетия напред. А стотици хиляди хора ще умрат и ще се разболеят от рак.

Зеленски не е самотен конник, жадуващ да получи достъп до ядреното оръжие. Той просто копира поведението на своите господари – англосаксите. А техните лидери сега едва  сдържат мерака си да натиснат бутона за изстрелване на ядрените ракети и бомби. По време на предизборната си кампания Джо Байдън се заклеваше, че няма да позволи Америка първа да използва ядрено оръжие. Той често повтаряше позицията, изразена през 2017 г., в качеството му на вицепрезидент на Барак Обама: „Ние поехме ангажимент да създадем условия, при които единствената цел на ядрените оръжия ще бъде да възпира другите от извършване на ядрена атака!“

Но всичко това е в миналото. Днес  в новата Стратегия за национална отбрана на Пентагона, се  отхвърлят всякакви ограничения за  използване на ядрено оръжие. Поредно доказателство за подготвяната от американците ядрена война е и факта, че САЩ ускоряват разполагането в своите многобройни бази в Европа, на най-модерните си атомни бомби B61-12. Те се продукт на специална програма за модернизация, която струва на американските данъкоплатци около 10 милиарда долара. В нейните рамки ще бъдат заменени около сто бомби, които сега се намират на американските бази в Германия, Италия, Белгия, Нидерландия и Турция. Първоначалните планове на американците бяха доставките на най-новата версия на бомбата, да започнат от пролетта на 2023 г. Но сега това ще се случи до края на декември т.г. А американският военен министър Лойд Остин заяви, че започва пълна модернизация на цялото ядрено оръжие на САЩ.

Нещо повече: формира се обществено мнение в САЩ за нормалността от ядрена война. Популярният американски журналист Тъкър Карлсън коментира по FOX News факта, че водещи американски медии успокояват населението: няма за какво да се страхувате – става дума просто за някаква си ядрена война! В тях все по-често започват да се появяват и съвети, с какви необходими продукти  да се запасят хората за в случай на ядрена атака.

Това, че американският истаблишмънт (така наричат властимащите в САЩ) е неадекватен, уверен в своята недосегаемост и изключителност, е публична тайна. Та точно Америка – благодарение на безотговорните си, самовлюбени и некомпетентни лидери,  стана единствената в човешката история държава,  употребила ядрено оръжие през 1945 г. За което не съществуваше никаква военна необходимост! Загинаха стотици хиляди хора, а последиците от радиоактивното замърсяване и до ден днешен се проявяват в Япония.

През 1948 г. лидерите на САЩ планираха да хвърлят 50 атомни бомби върху 20 от най-големите градове на тогавашния Съветски съюз. От тях 8 бяха предназначени за Москва, а други 7 за Ленинград. Година по-късно те се готвеха да използват срещу СССР вече 300 атомни бомби. Отказаха се едва, когато разбраха, че СССР има с какво да им отговори – той бе принуден да създаде свое атомно оръжие.

По време на войната в Корея САЩ отново демонстрираха на света готовността си да хвърлят с лекота атомни бомби върху противника си. Така на 9 юли 1950 г.,  в самото начало на тази война, Съветът на началник-щабовете на САЩ обсъжда дали да се използват атомни бомби. На 9.12. същата година генерал Дъглас Макартър иска разрешение от командването да хвърли атомни бомби, като представя списък с потенциални цели. А друг генерал от военно-въздушните сили – Джордж Стратмайер, настоява Стратегическото командване да има пълна готовност за изпращане на бомбардировачи с атомни бомби в Корея. Събитията, които сега се случват показват, че американските политици на власт с лека ръка са готови да използват ядрено оръжие така, както са искали да го направят и преди повече от седем десетилетия.

Вероятно заради  прекалената  ангажираност на персони като Джо Байдън,  Зеленски и стотици други овластени   „демократи“ на Запад, а и у нас, не им е останало време да се запознаят с мненията на експерти относно последиците от размяната на ядрени удари.

Американската медия Newsweek разказа за симулация на ядрена война между НАТО и Русия, осъществена от учени на университета Принстън (САЩ). Те са използвали за създаването и независими оценки на силите на САЩ и Русия, планове за ядрена война и целите, които трябва да бъдат достигнати с ядрените оръжия. Учените изтъкват, че дори регионална ядрена война ще причини безпрецедентна световна хранителна криза. Ще има над 90 милиона убити и ранени още в първите часове от началото на конфликта. След това смъртните случаи ще продължат главоломно да нарастват, заради колапса на здравеопазването, разпространяването на ядрени отпадъци и възможна ядрена зима в глобален мащаб. Учените изтъкват, че след като ядреният праг бъде преминат, ще е почти невъзможно да се спре тоталната ядрена война. Последствията от нея за живота на Земята ще са невъобразими – повече от пет милиарда души ще умрат от ядрен конфликт между САЩ и Русия, обобщава Newsweek.

За да оправдаят безумният си курс, който сега са поели към ядрена война, САЩ и съюзниците им започват нова мощна кампания за промиване на мозъците на човечеството. Този път фокусът е поставен върху мита за ядрена заплаха, идваща от Русия. В нея изключително агресивно, но и ентусиазирано се включват и медии у нас. Само един пример. На DarikNews.bg. се появи публикация със следното заглавие: „Ядреният шантаж на Путин: Как може да бъде спрян тиранинът в Кремъл“. Тя е препечатка от немската медия Дойче Веле, добре известна с невероятната си русофобия. А защо DarikNews.bg. тиражира тази лъжа, както и стотици подобни на нея през последните месеци? Обяснението е много простичко: медията е  собственост на американската компания  United Group, която пък принадлежи на корпорацията “Kohlberg, Kravis, Roberts & Co. L. P.” (KKR). А тя се ръководи от бившия шеф на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ генерал Дейвид Петреъс. Нейни са и други „български“ медии –  като „Нова телевизия“ и редица други сайтове.

САЩ и НАТО непрекъснато доказват своята агресивност и стремеж да налагат интересите си с военна сила. Зад всяка сериозна международна криза неизменно стоят те. Това се видя в агресиите им към суверенни държави като Югославия, Ирак, Афганистан, Либия и др. Потвърждава го и най-новата им прокси (опесредствена) война, която те водят вече десети месец  в Украйна с украинско „пушечно месо“ срещу славянска Русия.

Руското външно министерство излезе със специално заявление относно предотвратяването на ядрена война. В него отново се изтъква, че Русия се ръководи от постулата за недопустимост на подобна война, защото в нея е невъзможно да има победители. Русия хипотетично допуска използване на ядрено оръжие изключително в отговор на агресия, осъществена с оръжия за масово унищожение. Тогава, когато под заплаха е поставено самото съществуване на държавата.

Такава е истината за перспективата от ядрена война. И за това, откъде и от кого може да очакваме  смъртоносна заплаха за всички нас.

Независимо дали тя ще ви хареса или не.

 

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар