Зима

Зима
Пролет

14 ноември 2022 г.

Ваня Григорова: Ако не бъдем чути сега, държавната администрация ще бъде парализирана

"Как така няма притеснения за компенсации за милиарди, но има притеснения за увеличение на МРЗ." 

 

"След националния протест, който се проведе в петък, 11 ноември, продължаваме с акции по места. Ако не бъдем чути сега, държавната администрация ще бъде парализирана."

Това заяви пред БНР Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

"Нашата задача е да се преборим за увеличаване на минималната работна заплата и нов бюджет за 2023 г., така че да могат доходите да се увеличат с ръст, който поне да компенсира инфлацията. Да, президентът Румен Радев заяви, че е склонен да помогне разговорът да стане по-ефективен, за да се стигне до нов бюджет. По никакъв начин не можем да си обясним тези притеснения, които и той сподели, че в Народното събрание щели да наддават депутатите. Разбира се, че ще наддават, винаги ще наддават, въпросът е кои са приоритетите на страната. Оказа се, че е изключително порочно партиите да наддават за социални помощи и за увеличение на заплатите", уточни Григорова.

"Как така няма притеснения, когато става дума за компенсации за милиарди, но има притеснение, когато става дума за едни 700 млн. лв., които са нужни за увеличение на минималната работна заплата (МРЗ)", посочи тя.

По думите ѝ нито една парламентарна партия не е изказала притеснения от увеличението на компенсациите за бизнеса за високите цени на тока. Тя даде пример с компании, които получават месечно по 50 млн. лева компенсации, благодарение на което формират необичайно високи печалби.

"Това трябва да се коригира през увеличение на данък "Печалба", смята Ваня Григорова и категорично подчерта, че трябва да бъде вдигнат данък "Печалба" и да бъде върнат необлагаемият минимум.


Няма коментари:

Публикуване на коментар