Зима

Зима
Пролет

12 ноември 2022 г.

Мушморокът уредил си евтино жилище. Да, аз бях!

Той е коренището на статуквото. Семката от която е поникнало статуквото... 

 

Генерал Гном, който за 30 години не е бил вероятно само 5 г., сборно в парламента, който е от ДСБ на Костов, същия онзи Костов дето имаше министър с прякор “10%” в правителството си, който за 4 години разпродаде България, та същия този генерал гном, част от ДС преди 89, току що заяви, че той не бил част от статуквото.

Ами прав е! Той е коренището на статуквото. Семката от която е поникнало статуквото.

Помня когато се гледаше делото Октопод в съда. 

Тогава бях млад репортер в Канал 3. Следях безкрайните заседания в съдебната палата. 

На едно от тях беше призован Никола Филчев, който умело се правеше на луд и се измъкваше от въпросите на адвокатите и прокурора. До такава степен се правеше на луд, че дори отказваше да си спомни, че някога е бил главен прокурор. 

В един момент съдът реши да направи очна ставка между него и генерал Гном. Сред поредицата въпроси зададени към него и към Филчев дойде ред на кръстосани въпроси при които двамата свидетели Филчев и Атанасов си задават един на друг. В един момент Атанасов пита Филчев “помните ли еди коя си дата партито на еди коя си улица в един апартамент, там се запознахме. Филчев отговаря - не, аз не ви познавам! Атанасов, леко изнервен го подпитва - как така не си спомняте там се видяхме и се запознахме говорихме за това и това. Филчев в един момент се прави, че включва и казва: Абе спомням си някакви неща, че един мушморок ме черпи за това, че си е уредил евтино просторно жилище с връзки, ти ли беше това? Атанасов доволен отговаря: да, аз бях. 

При което Филчев отново правейки се на ударен с мокър парцал, казва: е, ти ако си спомняш такива неща, аз нищо не помня, но щом ти го твърдиш, значи все пак си си уредил апартамента.

 Атанас Атанасов

 Цветан Фиков

Няма коментари:

Публикуване на коментар