Зима

Зима
Пролет

19 ноември 2022 г.

А с военната ни помощ си купуват и лъскави имоти…

Заради пълното безвластие, алчност и корумпираност на украинския режим, значителна част от пристигащата в Украйна военна помощ се оказва  в ръцете на терористи и престъпници по света 

 

Всевъзможни родни вождове правят всичко по силите си, за да ни въвлекат във война с Русия. Доказват го и последните им действия с рязкото увеличаване на военната помощ за режима в Украйна. 

Това ражда радостни усмивки у техните западни господари – те не крият, че са много доволни от работата им. Напълно е възможно вождовете ни да бъдат  възнаградени за това –  в едни банкови сметки, пръснати някъде по света, да постъпят нови стотици хиляди, че дори и милиони. Но дори и това да не се  случи, вождовете ни пак ще са щастливи – западните им господари просто за пореден път ще си затворят очите за невероятната им алчност, корупция, шуробаджанащина.

Родните вождове общо взето са си едни и същи през последните десетилетия – променя се само името на партийките, в които те се напъхват. И те не са спирали да пращат оръжия и боеприпаси на украинския режим след държавният преврат, организиран от САЩ в Киев през 2014 г. Но сега мащабите и наглостта, с която предани на „евроатлантизма“ овластени недоразумения действат, са просто невероятни! Расте потокът от патрони, снаряди, гранати, мини, ракети за Украйна… Подготвя се и изпращането на тежки оръжия, говори се за танкове и бойни самолети. България ентусиазирано се включи и в  авантюрата на Евросъюза наречена EUMAM Ukraine. В нея за първи път на територията на общността ще бъдат обучавани и въоръжени до зъби  хиляди украински военни.

А най-смешното е, че всичко това се случва по време, когато в Европа се засилва нежеланието да се наливат пари и оръжия в прогнилия, невероятно корумпиран украински режим. Унгарският премиер Виктор Орбан категорично се противопостави на неговото въоръжаване. Италия съобщи, че прекратява доставките на оръжия за Украйна. Австрия категорично отказа да участва в обучаването и въоръжаването на украински военни на своя територия.

Строго следва своят неутралитет и богата Швейцария. Тя не позволи на Германия да предаде на Украйна 12400 швейцарски боеприпаса за немските зенитни самоходни установки „Гепард“. Отклонено бе и искането на Дания да достави в Украйна  20 бойни машини на пехотата Piranha, произведени в конфедерацията. Берн не придвижи и въпроса за доставката на каски и бронежилетки и т.н.

А най-големият парадокс е, че от милиардите, които сега САЩ, Евросъюза и прекрасната ни Татковина наливат в Украйна, реално няма никаква полза. Една от основните причини за това, че значителна част от парите и въоръженията незабавно изчезват. Открадват ги украински властимащи – възможно най-корумпираните на нашия континент.

Медии съобщиха, че най-близкото обкръжение на президента Владимир Зеленски, е заподозряно в кражба на хуманитарна помощ. Евгений Шевченко – представител на Националното антикорупционно бюро (НАБУ) на Украйна, заяви за кражба на 22 морски контейнера, 389 железопътни вагона, 220 товарни автомобила. Откраднатото е било продавано по магазините с надценка от над 300 на сто. Заподозрени са много близки до президента Зеленски персони – шефът на неговия офис Андрей Ермак, неговият заместник Кирил Тимошенко, председателят на фракцията на президентската партия „Слуги на народа“ в парламента Давид Арахамия и др. При осъществени повече от 20 обиска в домове и офиси на висши украински чиновници, са били открити огромни суми пари в брой.

Американската изследователка и политик Кандис Оуенс заяви  по Fox News, че 50 милиарда долара, дадени на Украйна от САЩ, са били похарчени за луксозни имоти в чужбина. Президентът Владимир Зеленски и украинската политическа върхушка използват американската финансова помощ за покупка на елитна недвижимост в Швейцария, изтъква Fox News.

Украйна се превърна в огромен и напълно безконтролен „черен пазар“ на оръжия. Значителна част от доставяната и военна помощ, се препродава от овластени представители на режима. Посредници в този невероятно доходен бизнес се намират и сред хилядите чуждестранни наемници, които днес воюват в Украйна срещу руските сили. Сред тях има и представители на световни мафиотски организации. Така – заради пълното безвластие, невероятната алчност и корумпираност на украинския режим, значителна част от пристигащата в Украйна военна помощ се оказва  в ръцете на всевъзможни терористи и престъпници по света. Става дума и за високотехнологично съвременно оръжие. За това вече предупреди и Интерпол.

Медията за разследваща журналистка The GrayZone публикува изявление на американската лекарка Саманта Морис, която посети и два месеца работи в Украйна. Тя разказва за шокираща корупция, с която се е сблъскала на украинска територия. Водещият украински лекар във военната база в Суоми е откраднал 15 камиона с медицински консумативи. В украинският град Днепър шефът на болницата е откраднал всички болкоуспокояващи, които по-късно са се появили на черния пазар. Дарено защитно военно оборудване и бойни медицински консумативи наводняват онлайн пазарите на Украйна. Бронирани каски, предоставени като помощ от чужбина, се продават в уебсайтове и т.н.

Корупцията, свързана с военните помощи, е шокираща. Оръжията са откраднати, хуманитарната помощ е изчезнала и никой не знае къде са отишли милиардите, изпратени в Украйна. А чуждите журналисти прикриват мрачната действителност с триумфални заблуди, пише The GrayZone.

Единственото, което интересува днешните украински лидери, е да не секват милиардите финансова помощ към страната им. Популярната медия American Thinker пише, че между 2014 и 2020 г. Украйна е получила над 51.3 милиарда долара икономическа помощ, но огромната част от нея „беше просто открадната от търговския, военния и политическия елит“ на страната. Днес тяхната цел си остава същата, както и преди осем години – да превърнат Украйна в черна дупка за милиарди долари и евро без край. Това обяснява защо въпреки огромната западна помощ украинската армия е зле оборудвана. А докато продължават парите да пристигат, Киев няма няма никакъв стимул да преговаря за прекратяване на военните действия, изтъква American Thinker.

Родните прозападно ориентирани вождове се отнасят с пълно пренебрежение към волята на българския народ. Дреме им на тях, че преобладаващата част от хората у нас искат да се следва пълен неутралитет спрямо случващото се в Украйна. Така изследване на ЕСТАТ сочи: над две трети  (67.5 на сто) от българите искат страната ни да спазва неутралитет в конфликта между Украйна и Русия.

Разбира се, да се надяваме овластените американски марионетки у нас да се вслушат в „гласа на народа“, е наивно. Няма да го направят, защото изцяло са обзети от любовта към парите – освен стремеж да максимализират тяхното количество в главите им няма нищо друго.

Добре е същите тези хора, които сега се вълнуват относно растящата опасност от все по-дълбокото ни включване в прокси войната на Запада срещу Русия на украинска територия, да се сетят за това и утре. Когато отново ще се зададат избори. И „новите“ стари вождове ще започнат пак да ни омагьосват, за да се окажат близко до зоната, за която неистово винаги си мечтаят.

Тази, която е на една ръка разстояние от плячката.

 

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар