Зима

Зима
Пролет

8 ноември 2022 г.

Тежко на държава, в която Хорхиевците се докопат до властта

Те страшно биха искали начело на СЕМ да стои човек като тях - немислещ, незнаещ, едноизмерен, но за сметка на това кълнящ се ежеминутно в евроатлантическия катехизис 

 

Българските Хорхиевци (последователите на фанатизирания сляп монах от "Името на розата") не спират да анатемосват председателката на СЕМ Соня Момчилова, заради интервюто й пред Георги Любенов. 

И защо тази злоба, както питаше Валери Петров? 

Много просто. Г-жа Момчилова каза, че в медиите трябва да има различни гледни точки. Че хората в медиите трябва да търсят причините за всяко едно събитие, а не сляпо да поставят етикети. 

Представяте ли си колко еретично е това изказване днес! Според Хорхиевците може да има само една единствена гледна точка, Правилната, Тяхната. И всички останали трябва да бъдат забранени. Това съвсем сериозно го твърдят хора, които се зоват либерали. 

Слушам тези демократични евроатлантици, като доносника на ДС Дремджиев или слугата на всеки режим Лозанов, и си мисля, че дори гореспоменатият Хорхе, който не може да бъде заподозрян, че харесва плурализма, би се ужасил от фанатизма им. Те страшно биха искали начело на СЕМ да стои човек като тях - немислещ, незнаещ, едноизмерен, но за сметка на това кълнящ се ежеминутно в евроатлантическия катехизис. 

Тежко на държава, в която Хорхиевците се докопат до властта.


 Петър Волгин

Няма коментари:

Публикуване на коментар