Зима

Зима
Пролет

2 ноември 2022 г.

Те ви лъжат, че живеете в демокрация

И аргументите "това струва пари" и "народът няма ценза да решава" ми звучат по-скоро като тоталитарни, отколкото демократични мотиви 

 

Аз съм твърд привърженик на прякото участие на народа в държавните работи. 

Най-малкото, защото това действа тегаво на тези, които веднъж на четири години ни се подмазват, а после правят каквото си искат, защото знаят, че от нас нищо не зависи.

И аргументите "това струва пари" и "народът няма ценза да решава" ми звучат по-скоро като тоталитарни, отколкото демократични мотиви. Пари за избори през четири месеца има, но за пряко участие на този народ в народните работи, не. Именно тази възможност трябва да е основание да се намерят икономически достъпни, нови методи и средства за допитвания до народа, а не както сега - се намират оправдания. 

Но те ви лъжат, че живеете в демокрация, за да могат да управляват група хора, хвърляйки демократични трохи и остатъци на народа, който си мисли, че е свободен да решава нещо.

А когато зависи за такива огромни неща като предоставяне на оръжия на една страна, което ни прави официално част от един външен за нас конфликт, то добре подплатени отвън продажници трябва да решават този въпрос, а не народа. 

А че им е спешно може да разберете по това, че не нещо, което решава продоволствения ви проблем се вкарва за гласуване, а както вика Теодоре Ушев: Най-важното за бабата в подлеза, дето проси днес е да се изпратят оръжия за Украйна.

Този въпрос ще се гласува утре. Преди всички въпроси, касаещи живота на българите. Ако това ви обижда и предизвиква гняв в гърдите ви, заповядайте в
8:00 СУТРИНТА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ пл. Народно събрание УТРЕ 3.11.2022 / Трети Ноември/ на ПРОТЕСТ ПРОТИВ предоставянето на ОРЪЖИЕ на една страна - УКРАЙНА,  на която българския народ не желае да предостави, но никой не го пита.


 Персефона Коре

Няма коментари:

Публикуване на коментар