Зима

Зима
Пролет

29 ноември 2022 г.

Актриса си взе „Фолксваген“, за да протестира срещу „расиста“ Мъск

Алиса Милано не знае за нацисткия произход на немските коли и стана за смях. Американката е поредната холивудска звезда без връзка с реалността

 

 

Известната актриса, феминистка и либерална активистка Алиса Милано стана за смях след като публично обяви, че си е върнала автомобила “Тесла” и вместо него си е купила “Фолксваген” в знак на протест срещу Илон Мъск и най-вече срещу “омразата и бялото превъзходство”, които явно вече ѝ се привиждат в придобитата от него социална мрежа “Туитър”.

Тя написа това от своя профил в “Туитър” с надеждата да се представи като добродетелна либералка и да ескалира призивите за бойкот на бизнесите на Мъск.

Адолф Хитлер на задната седалка на “Фолксваген Бийтъл”
 

Но веднага хиляди други потребители я образоваха на тема история и автомобили. Те припомниха на Алиса Милано, че компанията “Фолксваген” е основана в края на 30-те години от нацистката партия и Адолф Хитлер по време на Третия райх. Затрупаха я със снимки на Фюрера и легендарния модел “Фолксваген Бийтъл”, обясниха ѝ, че малко неща са по-малоумни от това да “протестира” срещу “белия мъж” Мъск като си смени “Тесла”-та с кола от компания с нацистки корени.

Подигравките към Милано станаха световна новина, защото илюстрират здравословната реакция към умопомрачението на либералните активисти и знаменитости. Те изпаднаха в колективен амок след решението на Илон Мъск да купи любимата им социална мрежа “Туитър” и да върне поне малко плурализма и свободата на словото там, съобщава "Труд".

Мъск уволни цялото ръководство и се отърва от повечето служители, оказали се напълно излишни. Върна забранения от тях профил на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп, а това окончателно превърна най-богатия човек на планетата в новия враг №1 на прогресивната прослойка.

Повечето шумни либерални призовават властта във Вашингтон да разследва Илон Мъск и ако може да го махне от “Туитър”. Знаменитости като Милано замърсяват пространството с невежество и дезинформация. Но си получават заслужения присмех.

Преди дни Мъск обеща скоро да върне още забранени акаунти, както и да разкрие какви манипулации са правили от предишното началство в опит да заглушат свободното слово, и да прокарват пропаганда и токсична идеология.

Алиса Милано обича да се вози
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар