Зима

Зима
Пролет

21 декември 2022 г.

Владимир Путин: Събитията, които се случват в Украйна, са трагедия

"Днес военният потенциал и способностите на всички страни от НАТО се използват активно срещу Руската федерация. Въпреки това руските войници и офицери се бият смело." 

 

"Събитията, които се случват сега в Украйна, са трагедия, но това е резултат от политика не на Русия, а на трети страни."

Това заяви президентът Владимир Путин на разширено заседание на колегията на руското министерство на отбраната.

Както отбеляза президентът на Руската федерация, десетилетия след държавния преврат в Украйна, Русия се опитваше да изгради отношения в нови геополитически условия, не просто добросъседски, а братски.

"Но нищо не проработи. Всъщност е използвана практиката на терор. Национализмът, не е лош сам по себе си, но фактът, че в Украйна той се основава на неонацистка идеология, това никой не го забелязва", подчерта Путин, цитиран от Cross.bg.

Той отбеляза, че днес военният потенциал и способностите на всички страни от НАТО се използват активно срещу Руската федерация. Въпреки това руските войници и офицери се бият смело.

Цялата информация за силите и средствата на НАТО, които се използват активно в хода на специална военна операция (СВО) в Украйна, е добре известна на Москва. Президентът на Руската федерация подчерта, че всичко това трябва да бъде внимателно анализирано и използвано за увеличаване на потенциала на руските войски и на вътрешните специални служби.

Владимир Путин отбеляза, че Русия има добър опит в създаването на уникални подводни безпилотни летателни апарати. Индустрията има достатъчно възможности за разработване както на въздушни, така и на наземни превозни средства.

Освен това, според Путин, извършената частична мобилизация разкрива определени проблеми. Той подчерта, че е необходимо да се модернизира системата на военните комисариати, както и да се подобри системата за натрупване и съхранение на оръжие.

Президентът отбеляза, че в зоната на СВО има 300 000 души, още 150 000 преминават военна подготовка на полигоните и това е достатъчно за водене на военни действия.

"Всички цели на страната и в частност на Министерството на отбраната ще бъдат постигнати", в заключение добави Путин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар