Зима

Зима
Пролет

22 декември 2022 г.

В какво Западът превръща Украйна

Англия и САЩ подготвяха Украйна за война с Русия, а не да преговаря с Русия и да пести живата си сила. Страна на наемници, страна на смъртници, страна на зомбита...



 

Първото и най-важното нещо, което трябва да кажем, е че настоящата криза в Украйна не е война за територия. Преначертаването на границите е следствие, а не е причината за конфликта. 

Причината е, че днешна Украйна е създадена специално, за да се противопостави на Русия. Така да се каже, създадена за конфликти.

Всички знаем, че проекта „Украйна-антиРусия” е роден на Запад и се осъществява с интелектуалната, организационна и логистична подкрепа на Запада, но възниква въпросът кога и къде точно е замислен и развит този проект, и от какво части се състои.

Очевидно този проект беше създаден в Обединеното кралство в началото на 2000-те години с участието или дори по поръчка на САЩ. Тази секретна разработка се състои от много подраздели, но като цяло е един политически документ, който описва подробно плана за превръщането на крехката и корумпирана съседка на Русия в милитаризирана диктаторска държава, напомпана със западни оръжия и заразена с русофобия и с крайните форми на национализма.

Информацията за този документ, разбира се, беше на разположение на ръководството на Русия, защото шило в торба не стои! В края на краищата по проекта бяха работили десетки хора, а хиляди служители на специалните служби на Великобритания и САЩ събираха данните за анализа.

Руските спецслужби разполагат с откъслечни сведения, сочещи структурата на споменатия многотомен документ, и са свидетелства за патологичното престъпно мислене на неговите разработчици, като много от тях плачат за военен трибунал. Всъщност ние си имаме работа с архитектите на войната.

Първо, от Украйна беше необходимо да се създаде идеалният войник - "най-силната армия в Европа" - в съответствие със старата британска концепция за прокси войната. Винаги, когато във Великобритания възникваше външнополитическа криза, в битката влизаше определена държава, която по някаква си причина се превръщаше в инструмент за решаването на британските проблеми – в така наречената "шпага на континента". Тази държава се превръщаше в своеобразен "геополитически донор". Тя беше тази, която трябваше да пожертва своите войници за просперитета на Британската империя и да обслужи интересите на Великобритания във военно отношение. На определени етапи от европейската история такива държави бяха Прусия и дори Франция. В началото на ХХI век, за съжаление, Украйна се превърна в „шпагата на континента“. Ясно е къде трябваше да се забие тази шпага...

Въпреки това Украйна като „страна на наемници“ трябваше да реши трудна задача. Въпросът беше следният: как би могъл Западът да разпали горещата война с Русия, като се избегне ядрения сблъсък.

Именно това беше някогашната мисия на Украйна, а съвсем не беше идеята тя да се превърне в голям буфер между Русия и Европа или неразрушим форпост на западната цивилизация по пътя на варварството.

Джон Миършаймер, професор по политически науки в Чикагския университет, в статията „НАТО е готов да воюва с Русия до последния украинец“ пише, че Западът е направил Украйна де факто член на НАТО: „Според мен основната причина за кризата от декември 2021 г. беше, че Украйна стана де факто член на НАТО. Де факто ние доставяхме оръжие на Украйна, ние я въоръжаваме от времето на Доналд Тръмп през 2017 г. Подчертавам: ние въоръжихме украинците, ние ги обучихме, ние разширихме дипломатическите връзки. Всичко това озадачи руснаците, особено през 2021 г. През лятото на 2021 г. Украйна започна да използва дронове срещу проруските сили в Донбас. Тогава руснаците се уплашиха, когато британският кораб-разрушител Defender навлезе в териториалните води на Черно море. Освен това през ноември 2021 г. натовските бомбардировачи прелетяха на 13 мили от руска територия. Тези събития потвърждаваха де факто статута на Украйна в НАТО“.

Страна от НАТО, която юридически не е част от блока на НАТО, е идеалното оръжие за войната с Русия. Затова в украинското общество се формира психологията на омразата и русофобията.

От 2014 г. Украйна получава помощ от Международната организация за военно образование и обучение, в рамките на която около 370 младши, средни и старши офицери са получили професионално военно образование във военните училища на САЩ. Чрез Съвместната многонационална група за обучение на Украйна, създадена през 2015 г., от американската армия и Националната гвардия, заедно с военните инструктори от страните от НАТО, предоставиха наставничество и доктринална помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Армията на НАТО многократно е провеждала съвместни учения с украинската армия. Силите за специални операции на САЩ обучаваха и съветваха украинските специални сили.

Дори при Обама към Украйна потече широк поток от боеприпаси, транспортни средства, нощни и термовизионни устройства за наблюдение, инженерно оборудване, най-новите комуникационни системи, патрулни лодки, сухи дажби, палатки, противоминометни радари, комплекти за първа помощ и други „радости“.

През 2017 г. администрацията на Тръмп започна да доставя смъртоносни оръжия на Украйна.

Освен това Украйна получи боеприпаси, лазерно оборудване, оборудване за изображения и насочване, снайперски пушки, реактивни гранатомети, противоартилерийски радари, средства за откриване на радиоелектронна война и защитени комуникации. От 2017 г. Украйна получи възможността да използва данните от американските спътници. Бяха доставени и системи за въздушно наблюдение, способни да наблюдават небето и оборудване за осъществяване на бойна евакуация.
През 2021 г. започнаха доставките на противотанкови системи, стрелково оръжие, боеприпаси от различен калибър. Така Украйна беше въоръжена до зъби...

Англия и САЩ подготвяха Украйна за война с Русия, а не да преговаря с Русия и да пести живата си сила. Безкомпромисният характер на тази война беше част от първоначалния план.

На този чертеж очевидно е посочен и принципът на формирането на боеспособни единици чрез естествен подбор, когато новобранците се хвърлят на фронтовата линия и се гледа кой ще оцелее. Тази кървава въртележка доведе до чудовищните жертви в редиците на ВСУ.

Думите на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за около 100 000 убити украински войници бяха премахнати от нейната реч, макар че тези данни най-вероятно са подценени по обясними причини.

Така страната на наемниците се превърна в страна на смъртниците. Месомелачката край Артьомовск е най-яркото потвърждение за това. Там ВСУ започна да търпи непоправими загуби, средно по 200 души на ден, а продължаващата мобилизация в Украйна задължава всички мъже от 18 до 60 години да отидат на фронта.

Бившият заместник-ръководител на Европейското командване на САЩ Стивън Туити каза: „200 000 бойци някак мистериозно изчезнаха от ВСУ и никой няма да каже къде са те днес“.

Вече споменатият американски професор Джон Миършаймер пише: „Ние подбуждаме украинците към съпротива. Ние самите няма да се бием, но ще се бием „до последния украинец“. Ние няма да изпращаме наши войници, но ще доставяме оръжие, ще ги обучаваме и ще ги съветваме“.

Тези, които в тишината на кабинетите си разработваха многостепенната схема на конфликта в Украйна, прекрасно разбираха, че в крайна сметка Русия ще се върне на тези територии. Този процес можеше да стане по-дълъг, по-скъп, и по-кървав, но Западът едва ли ще успее да го предотврати.

Оттук идва и намерението на архитектите на войната да превърнат Украйна в „сива зона“, в територия на атакуващ хаос, в огромна черна дупка, където ще се води непрекъсната война на всички срещу всички.

А през януари 2022 г. във Волин беше създадена „затворената партизанска мрежа“ с името „Достойнството на нацията“. Организацията наброява най-малкото над 1000 души и има подразделения в тринадесет региона на Украйна.

Всички тези факти красноречиво свидетелстват, че третият етап от реализацията на британско-американския проект, свързан с Украйна, е може би най-чудовищният.

Какъв ще бъде руският отговор на престъпните действия на англосаксонците?

Армията на НАТО многократно е провеждала съвместни учения с украинската армия
 

Андрей Фефелов, Zavtra.ru, превод: Павел Павлов, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар