Зима

Зима
Пролет

11 декември 2022 г.

Виктор Бут подкрепя СВО на Русия в Украйна

"Горд съм, че съм руснак. Путин е нашият президент. Ако имах възможността и необходимите умения, щях да отида доброволно да се бия в Украйна." 

 

Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен срещу американската баскетболистка Бритни Грайнър при размяна на затворници с Вашингтон, се изказа в подкрепа на специалната военна операция на Русия в Украйна.

В интервю за руската медия Ар Ти той заяви, че винаги е държал портрет на Владимир Путин в килията си в САЩ, където бе осъден на 25 години затвор, след като бе арестуван през 2008 г. в Тайланд.

"Горд съм, че съм руснак. Путин е нашият президент. Ако имах възможността и необходимите умения, щях да отида доброволно да се бия в Украйна"
, каза 55-годишният бивш офицер от съветската армия..

Бут отрече да е продавал оръжия на талибаните, както е обвиняван в статии в американската преса. "Талибаните обявиха награда за главата ми. Как така ще работя с тях? В това няма логика", увери той.

По думите му Западът насърчава "самоубийството на цивилизацията с наркотиците и ЛГБТ".

Според доклад на ООН Виктор Бут е роден през 1967 г. в столицата на бившата съветска република Таджикистан - Душанбе, и е завършил Военния институт по чужди езици в Москва, преди да влезе във Военновъздушните сили на Русия. След 1991 г. той се е възползва от разпадането на СССР и последвалия хаос, за да се сдобие на ниска цена с големи количества оръжие от оставени на произвола военни бази, което после препродава в няколко зони на конфликт, включително в Африка.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар