Зима

Зима
Пролет

4 декември 2022 г.

„Борба с дезинформацията“ ни носи диктатура!

По всичко личи, че мракобесието на Евросъюза лети и към прекрасната ни Татковина. Вероятно в нечии кабинети и у нас вече се готвят списъци на опасно мислещите...

 

 

Хиляди евро скоро ще напълнят джобовете на нашенски университетски преподаватели, медийни „експерти“ и всевъзможни други тарикати. 

Те ще дойдат в страната ни по линия на Европейската комисия. Тя съобщи, че дава осем милиона евро за откриване на т.н. хъбове за противодействие на дезинформацията. Предвижда се да бъде създаден и специализиран българско-румънски център, в който предани на евроатлантическите „ценности“ образи, ще слухтят за всяко различно от това на властта изразено мнение.

Под  определението „дезинформация“  управляващите „елити“ на Евросъюза и у нас разбират не единствено информацията, която разпространяват медии на Русия. В него те включват всяко различно от официално тиражираните мнения на властта. В българо-румънският хъб ще бъдат привлечени за работа преподаватели от университети – най-вече по журналистика, политология, социология, психология и от други хуманитарни специалности. Освен тях щедро ще бъдат заплатени и т.нар. „независими“ специалисти по проверка на фактите, служители в медиите. Тяхната задача е да слухтят за дезинформационни кампании. Както и да организират курсове по медийна грамотност, т.е. по форматиране на мозъците в духа на евроатлантизма, либерализма, глобализма, ЛГБТ-идеологията и подобни на тях  върховни „ценности“.

Еврокомисията отбелязва, че от следващата година всички държави от ЕС ще бъдат покрити от дейността на хъбовете. Те ще са допълнение към жестоката цензура, която в Евросъюза вече е установена над медии (традиционни и дигитални) с най-голяма публика. Същевременно хъбовете ще разменят информация помежду си, което вероятно е първа стъпка към бъдещо ограничаване на движението и комуникацията на другомислещите в рамките на общността.

Сега да не останете с впечатление, че поредната безумна кампания на овластени „демократични“ недоразумения в Евросъюза, е обусловена от водената руска операция в Украйна. Нищо подобно: войната срещу хората, които се интересуват, харесват и следят политиката на Русия, никога не е спирала на Запад. Както и у нас след промените, започнали в началото на 90-те години на миналия век. Лидерите на еврообщността формално се сменяват, но стремежът им да ни натрапват своята представа за света, остава непокътнат. Под вида на борба с  „руска дезинформация“ те нито за миг не са преставали да следят и да се опитват да изхвърлят от публичното пространство всякакви алтернативни  гледни точки. И най-вече да  дезинформират и форматират обществено мнение в дух на омраза и ненавист към Русия.

Но истинската русофобска истерия в Европа и у нас започна след 2014 г., когато в Киев бе осъществен държавен преврат, организиран, финансиран и ръководен от САЩ. През лятото на 2015 г. Евросъюза утвърди „План за противодействие на руската пропаганда“. Става дума за тотална забрана на достъпа на европейците към алтернативни гледни точки. А през лятото на 2020 г. Еврокомисията предостави четири милиона евро само за борба с руската „дезинформация“. Те са част от шестте милиона евро, които получи създадения за тази цел специален отдел в Евросъюза.

 „Демократичните елити“  на власт в Европа и у нас сега подеха не просто чудовищна манипулативна кампания, а истински кръстоносен поход  спрямо позитивно настроените към Русия европейци. Тях вече ги  идентифицират, категоризират и се готвят да ги изолират, включително да ги изпращат и по затвори.

Само един факт: чешкият вестник  iROZHLAS, позовавайки се на официална информация съобщи, че в Чехия вече са възбудени 49 наказателни дела против жители, които подкрепят Русия. Всеки, който публично – на демонстрации, в интернет пространството или в социалните мрежи, изразява одобрение на действията на Руската федерация в конфликта на Украйна или хвали водещи представители на Русия, го заплашва наказателна отговорност. Това са думи на генералния прокурор на Чехия, които цитира медията. Такива хора ги грози наказание лишаване от свобода за срок от шест месеца до три години.

По всичко личи, че мракобесието на Евросъюза лети и към прекрасната ни Татковина. Политически формации като ГЕРБ/СДС, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Български възход“ правят всичко възможно, за да се харесат на западните си господари. А това днес  най-добре се получава, когато не просто публично показваш русофобията си, но реално действаш за демонизирането на Русия. И за преследване на другомислещите.

Най-вероятно не е далеч деня, когато и у нас хората, които не се подават на манипулацията на управляващите, на техните чудовищни лъжи за Русия, ще ги постигне участта на чехите. Вероятно в нечии кабинети и у нас вече се готвят списъци на опасно мислещите, които се нуждаят от изолация.

А за тяхното публично омаскаряване ще се погрижи користна тълпа от  университетски изследователи, специалисти по проверка на факти, медийни служители и др. Може да не се съмняваме – те с удоволствие ще запретнат ръкави и ще започнат да правят това за всеки, който им поръчат. Още повече, че парите не миришат – установил го е далеч преди нас римският император Веспасиан.

Познавам лично немалко  „университетски изследователи, независими специалисти по проверка на фактите, медийни служители,“ които с нетърпение и невероятен ентусиазъм ще започнат усвояването на стотиците хиляди евро. Те неведнъж са демонстрирали в публичното пространство привързаността си към т.нар. „евроатлантически ценности“. Немалка част от тях са постигнали и завиден жизнен стандарт, благодарение на всевъзможни финансови грантове от  американски, британски, германски и други западни организации. Така, че още отсега може да сме сигурни в тяхната „независимост“ при „проверка на фактите“, при засичане и оценяване на „дезинформационни кампании“. За една подобна и свръхактивна организация аз вече разказах в публикация на сайта.

Решението на Еврокомисията за създаване на хъбове за борба с дезинформацията може да не звучи обезпокоително, но в същността си е реална заплаха за свободата на словото. Става дума за летяща към нас тотална цензура и драконовски наказания за всеки, който си позволи да постави под съмнение политиката на властимащите.

Трябва да признаем на англосаксите и най-вече на САЩ и Великобритания майсторлъка, с който десетилетия наред подготвяха идването на невероятно русофобски техен корпус на власт в Европа и у нас. Милиони долари бяха хвърлени за изтриване от мозъците най-вече на младите хора на каквито и да са позитивни представи за Русия. И за настаняване вместо тях на образ на тази славянска държава като най-опасен враг на прогреса, демокрацията и свободата. За тази цел бяха мобилизирани хиляди университетски преподаватели, създадена бе мрежа от „безпристрастни“ неправителствени организации, задействана бе невероятна цензура в медийното пространство.

Стотиците хиляди евро, които сега се насочват  към България, на практика се дават за корумпиране на хора, които са в състояние да манипулират ефективно общественото мнение у нас. Благодарение на тези пари те активно ще легализират мракобесието под маската на „борба с дезинформацията“. И всеки, който хрантутниците на Еврокомисията ще определят като симпатизиращ на Русия, ще бъде най-малкото линчуван в публичното ни пространство.

Затова не се учудвайте, ако един ден този сайт престане да го има – най-вероятно неговият автор ще е сменил скромният си панелен апартамент в непрестижен столичен район, с друго месторазположение.

Като  затворническа килия например.



 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар