Зима

Зима
Пролет

5 декември 2022 г.

Всичко все още предстои, зимата току-що започна

Удивително е как човечеството обича постоянно да настъпва една и съща мотика, опитвайки се да регулира цените, за да угоди на политическата конюнктура 

 

Днес влезе в сила решението на западните страни да забранят доставките на руски петрол на цени над 60 долара за барел. 

Тези действия на нашите "приятели" ми напомнят за тълпа от бюргери, които са се разхождали, които напивайки се шнапс с колбаси и бира, за първи път влизат в ледената вода. Искали да се охладят. Някои от тях бързо ще изтрезнеят и ще изскочат. Някои ще се научат да плуват в студена вода, но много зле (трудно е да се научиш в ледена дупка). А някои ще потънат. И ще бъдат погребани, вдигайки мрачни тостове, че са паднали в неравна битка с руската мечка и генерал Студ. На какво пък, там им е пътя! Каквото е добро за руснака, е смърт за германеца.
 
Просто е удивително как човечеството обича постоянно да настъпва една и съща мотика, опитвайки се да регулира цените, за да угоди на политическата конюнктура. Тези опити винаги завършват с изчезването на стоката или повишаването на цените за нея. В крайна сметка никой не е отменил закона за стойността. 

Така ще бъде и с нефта. Разбира се, няма да изчезне, но с цените ще се случи невъобразимото. Какво точно, никой не знае със сигурност, но да пробват да влязат в студената вода много им се иска, за да могат по-късно да покажат своята решителност на изборите. 

Едно е ясно - няма да е добре за потребителя, това е сигурно. Така че нека се запасят с шнапс, юргани и бойлери. Всичко все още предстои, зимата току-що започна.


 Дмитрий Медведев

Няма коментари:

Публикуване на коментар