Зима

Зима
Пролет

15 януари 2023 г.

Al Binaa: След Бахмут и Соледар на Запад нараства паниката, Киев е в истерия

Москва продължи да се придържа към планираната стратегия във военната операция, която ще й позволи да постигне целите си 

 

Русия избра тактиката на мълчание и изчакване. 

Нейните лидери не правят арогантни изявления, за разлика от западните и украинските официални лица, които твърдят, че руската армия е изтощена и е загубила голяма част от боеспособния си личен състав.

Твърди се, че руската техника се поврежда, линиите за доставки са прекъснати и боеприпасите са на изчерпване. Москва, според техните изявления, била принудена да се обърне за помощ към Северна Корея и Иран, а нейното поражение в този военен конфликт било само въпрос на време.

Русия, в отговор на тези изявления, продължи да мълчи и да изчаква.

Ръководството на страната счита всичко това за опит да се оскърби армията, победила Наполеон и Хитлер, които успяха да достигнат близките подходи към Москва, да мобилизират стотици хиляди войници и да използват най-добрите видове оръжия.

Руската армия, която претърпя тежки загуби в тези войни, не отслабна, нейните ресурси и боеприпаси не бяха изчерпани.

С обидите си Западът се опита да принуди Москва да наруши плановете си и да превърне Украйна във втори Афганистан. И щеше да успее, ако Русия беше подведена от провокациите, за да докаже своята жизнеспособност.

Но Москва събра търпение и продължи да се придържа към планираната стратегия във военната операция, която ще й позволи да постигне целите си.

Към настоящия момент Западът е отделил над 100 милиарда долара на Украйна, което е два пъти повече от военния бюджет на Русия за 2023 г.

Съединените щати и Европа почти свършиха оръжията и боеприпасите си. Това потвърди генералният секретар на НАТО, както и европейски и американски официални лица.

С настъпването на зимата в Европа енергийната криза се влоши.

Икономическите показатели се влошиха, стандартът на живот падна, по-голямата част от украинската армия беше унищожена, енергийните системи в Украйна бяха извадени от строя.

Военният конфликт навлиза в нова фаза.

Ситуацията в донбаския участък на фронта се промени значително, особено в две ключови точки — Бахмут и Соледар.

Желаната цел се случи и вече е безсмислено да отричаме фактите.

На Запад расте паника, а в Киев — истерия.

Москва смени и ръководството на специалната военна операция в Украйна. Тя назначи генерал Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, за командващ Обединената групировка на силите в зоната за специалната военна операция на руските въоръжени сили в Украйна.


Al Binaa, Ливан, превод: News Front Bulgaria

Няма коментари:

Публикуване на коментар