Зима

Зима
Пролет

7 януари 2023 г.

Защо конфликта в Украйна няма скоро да приключи?

Кой има интерес това да се случва, е най-важният въпрос, който трябва да си задаваме. А отговорът не е трудно да открием: тези, които печелят не просто пари, а страшно много пари! 

 

Все повече са хората на Запад и у нас, които искат  сраженията в Украйна да спрат скоро с мирни преговори. 

Те се надяват с тях да завърши и санкционната война, обявена на Русия. И така да бъде овладяна икономическата криза, която ги обрича на мизерия и страдания.

Подобни нагласи на общественото мнение установяват социологически проучвания в различни държави. Дори  и в САЩ, където машината за промиване на мозъци е невероятно мощна и ефективна, расте делът на хората, настояващи за мирни преговори. Така изследователският център  The Chicago Council on Global Affairs отбелязва, че ако през юли м.г. 38 на сто от американците са настоявали САЩ да подтикнат Киев към мирно регулиране на конфликта с Русия, то през декември те са се увеличили на 47 на сто. Тези, които са за продължаване на подкрепата на украинския режим, са намалели съответно от 58 на 48 на сто. А  близо една трета от американците са на мнение, че САЩ незабавно трябва да се откажат от каквато и да е финансова и военна подкрепа на Украйна. Особено силно е изразено недоволството от политиката на Джо Байдън спрямо Украйна сред привържениците на републиканската партия. Там делът на подкрепящите активното военно финансиране на  украинския режим, е намаляло от 80 на сто през май до 55 на сто през декември.

Подобна тенденция се забелязва и в Европа. Така в края на декември бяха публикувани данни от проучване на агенция Ifop, които сочат: 70 на сто от французите настояват за  дипломатическо решение на конфликта в Украйна! Фредерик Даби – директор на Ifop, коментира за Le Journal du Dimanche, че мнозинството французи категорично не подкрепят налаганата от различни манипулатори теза „нападнатата страна е длъжна да победи страната-агресор“. Особено силно желаят преговорите да надделеят над сраженията  жените и младите хора във Франция.

Любопитно е, че въпреки чудовищната манипулация на българското население, осъществявана през цялата 2022 г. от страна на овластени прозападни марионетки, българите най-малко в Европа искат да продължава да се оказва помощ от Евросъюза на украинския режим. Това показва проучване на Евробарометър, осъществено през октомври-ноември м.г. То свидетелства, че близо половината от населението в България вижда огромната разлика между картината, рисувана за Украйна от цензурирани от властта медии и реалността. И у нас – за ужас на коалицията на войната, уютно настанила се в парламента ни („ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме Промяната”, ДПС, „Български възход“ и „Демократична България”) все повече българи искат страната ни да прекрати да оказва военна помощ на украинския режим. Те осъзнават, че това са стотици милиони лева, прахосани на вятъра. Военната подкрепа в никакъв случай няма да отмени неизбежната победа в конфликта на Русия – тя само ще увеличава страданията на обикновените украинци. Това, обаче, изобщо не вълнува евроатлантично ориентираните образи, напълнили коридорите на властта – те ще продължават да правят всичко по силите си, за да радват родни и чужди търговци на смъртта.  Само по този начин няма да пресъхне и потока от щедри комисионни към техните джобове. За корумпираните недоразумения във властта е без значение и факта, че тази им политика увеличава делът на бедстващите българи.

Представителите на коалицията на войната в страната ни има от кого да вземат пример. Древната римска поговорка „глас народен – глас божи!“, която сочи необходимостта управляващите да се съобразяват с желанията на милионите обикновени хора, е забравена не само у нас, но и на Запад – главният виновник да го има конфликта в Украйна. Доказателство за това са публичните изказвания на шефа на НАТО Йенс Столтенберг например. В множество интервюта, дадени от него в последните седмици, той призова Запада да е готов за дългосрочна война в Украйна. Според шефа на НАТО „успехите“ на украинската армия досега не трябва да създават илюзии за възможна скорошна победа на Киев. Ето защо е необходимо  Запада да разработи дългосрочен план за подкрепа на Украйна. На нея трябва да и бъде осигурена  непреставаща военна подкрепа, която да я доведе до победа над Русия. И така  да я принуди да приеме условията, които ще и бъдат продиктувани от Украйна (разбирай Запада!). Затова САЩ, НАТО и Евросъюза ще изпращат още по-модерни  въоръжения, боеприпаси, запасни части и други въоръжения за Украйна.  За Столтенберг точно това е най-краткият и най-добрият път към мира в Украйна. Посредством увеличаването на доставките на западни въоръжения за нея няма да бъде допусната победа на Русия, е категоричен шефа на алианса.

Милиони хора не само у нас, но и на Запад с ужас възприемат казаното от шефа на най-агресивният военен блок на планетата – НАТО. И има защо: следваната от западните лидери политика спрямо Украйна директно ни води към нова световна война. Русия е невъзможно да бъде победена от украинския режим, това просто няма как да се случи. Космическа е разликата между реалният потенциал на Русия и този на украинския режим, който отдавна е на „изкуствено дишане“. За да се опитат да я разгромят САЩ и НАТО ще трябва да хвърлят и своите армии срещу нея. А това неизбежно ще доведе до самоубийствена ядрена война.

Хора, които  се съмняват в почтеността и реалните мотиви на шефа на НАТО и на лидерите на Запада, призоваващи към увеличаване на военната помощ за украинския режим, има не само у нас.  Ще се уверим в това, ако прочетем например, коментарите към изказванията на Столтенберг, които правят читатели на британския Daily Mail. Те са буквално потресени от изразената позиция на шефа на алианса, който призова Запада да се готви за продължителна конфронтация с Русия в Украйна (засега чрез прокси война). За читатели на британския всекидневник  Столтенберг послушно следва намеренията на САЩ, които са реалният властелин на алианса. Единствено на тях е изгодна  непрекъсната война, въпреки, че  тя много лесно ще премине в световна. Благодарение на подобна политика милиарди се дават на оръжейните гиганти и техните акционери. Читатели на Daily Mail не забравят и да попитат: а всъщност акции на кои военни корпорации владее самият Столтенберг?

Ще сгрешим, ако допуснем, че от прокси войната на Запада срещу Русия на украинска територия печелят само западни и български вождове. В публичното пространство има и твърде богата информация за далаверите на клоуна-президент Владимир Зеленски и неговото най-близко обкръжение. Точно след началото на конфликта между Русия и Украйна техните лични банкови сметки започват стремително да растат и то в огромни размери! Според журналисти президентът Владимир Зеленски, военният министър Алексей Резников, външният министър Дмитрий Кулеба, съветника на президента Михаил Подоляк и др., вече са в клуба на милиардерите в долари. Други висши украински чиновници са станали притежатели на стотици милиони долари. Пари, които не спират да текат към банковите им сметки предимно от афилирани с тях компании. На тях  политиците и чиновниците осигуряват скъпи поръчки за снабдяване на териториалната отбрана, армията и пр., а в замяна получават процент от печалбата.

Кой има интерес това да се случва, е най-важният въпрос, който трябва да си задаваме винаги, когато ни говорят за събитията в Украйна. За него трябва да се сещаме, когато добре охранени и лъскаво опаковани задници започват да ни лъжат от телевизионния екран. И да настояват за необходимостта да пробиваме нови дупки в коланите си, за да помагаме на украинците.

А отговорът не е трудно да открием: тези, които печелят от  продължаването на конфликта не просто пари, а страшно много пари!


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар