Зима

Зима
Пролет

17 януари 2023 г.

Спекулациите за виновността на Русия в гибелта на мирните жители - подвеждащи и нямащи нищо общо с реалността

Руските военни не нанасят удари срещу жилищни сгради и социална инфраструктура на Украйна, за разлика от използващите терористични методи ВСУ 

 

Във връзка с коментар на МВнР на България, в който върху Русия се прехвърля отговорността за ракетен удар срещу жилищен блок в гр. Днепропетровск, и аналогични по своя същност публикации, тиражирани из български медии, бихме искали да обърнем внимание върху следното.

На 14 януари т.г. съветник на администрацията на украинския президент А.Арестович открито заяви, че част от блока в гр. Днепропетровск се е срутила поради попадането на свалената от украинската ПВО ракета. 

С оглед на това спекулациите за виновността на Русия в гибелта на мирните жители смятаме за откровено подвеждащи и нямащи нищо общо с реалността.

За пореден път бихме искали да подчертаем, че руските военни не нанасят удари срещу жилищни сгради и социална инфраструктура на Украйна, за разлика от използващите терористични методи ВСУ, които продължават да избиват целенасочено собственото население и да водят страната си към пълно унищожение.


Посолство на Русия

Няма коментари:

Публикуване на коментар