Зима

Зима
Пролет

14 януари 2023 г.

Руското МО похвали смелостта на бойците на "Вагнер"

"Задачата за превземането на градските квартали на Соледар бе успешно изпълнена от доброволците от щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер"." 

 

Министерството на отбраната на Русия похвали смелостта на бойците от частната военна компания "Вагнер" в боевете за град Соледар. 

Това е рядко случващ се израз на признание от страна на армията към групировката, между които има съперничество, предаде Франс прес.

"Настъплението по това направление бе извършено от разнородна групировка руски войски по единен замисъл и план. Бойните задачи включваха блокиране на града, изолация на района на бойните действия, възпрепятстване на противника да прехвърли резерви от съседните райони и предотвратяване на изтеглянето на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от Соледар, както и огнева поддръжка на настъплението от страна на щурмовата авиация и артилерията", се казва в съобщение на руското МО.

"Що се отнася до превземането на градските квартали на Соледар, тази задача бе успешно изпълнена от доброволците от щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер", пише още в изявлението.

През нощта на 12 януари стана известно, че Соледар е освободен, припомнят руските медии. От министерството на отбраната подчертаха, че градът има важно значение за по-нататъшното успешно придвижване на войските. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар