Зима

Зима
Пролет

19 януари 2023 г.

Христо Грозев се крие от Москва, но тя не го търси

"До този момент такова искане в "Интерпол" не е постъпило, тъй като Грозев не е обявен за издирване." 

 

"МВР ежедневно прави справка дали журналистът Христо Грозев е обявен за международно издирване от "Интерпол"."

Това каза служебният вицепремиер министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за предприетите действия във връзка с обявения за федерално издирване от Русия Христо Грозев.

За да стане това, Руската федерация трябва да се обърне към секретариата и генералния секретариат на "Интерпол" и да посочи конкретните си мотиви за такова искане.

"До този момент такова искане в "Интерпол" не е постъпило, тъй като Грозев не е обявен за издирване", каза вътрешният министър пред депутатите от комисията за контрол над службите и използването на специалните разузнавателни средства, където беше изслушан, информира БТА.

"Няма постъпили сигнали за посегателства спрямо живота на българския гражданин. Това е информацията, с която разполагам", добави още Демерджиев, цитиран от Glasove.com.

Още в края на декември миналата година българското МВР изпрати писмо до вътрешното министерство на Русия с искане за повече информация по случая с Христо Грозев, но до момента няма отговор, добави Демерджиев.

Министърът пак каза, че е поискал обяснение от вътрешния министър на Руската федерация по официалния ред защо разследващият журналист е обявен за издирване и какви са мотивите за това.


Няма коментари:

Публикуване на коментар