Зима

Зима
Пролет

12 януари 2023 г.

САЩ и НАТО лицемерно си затварят очите за култивирането на неонацизъм в Украйна

Считайки възраждането на Бандера за елемент от борбата срещу Русия, те правят всичко възможно тази идеология да стане основна в Украйна 

 

На 1 януари в Украйна на държавно ниво беше отбелязана поредната годишнина от рождението на „хитлеристкия агент Бандера“.

Точно така този украински националист, на чиято съвест са смъртта на десетки хиляди украинци, руснаци, поляци и евреи, се нарича в архивни документи, разсекретени от ЦРУ преди три години.

В негова чест в Киев и редица градове в страната се проведоха факелни шествия. Върховната Рада публикува хвалебствено изявление в социалните мрежи, което, между другото, украинските власти набързо премахнаха по искане на министър-председателя на Полша.

В своята неонацистка лудост режимът на Зеленски стигна толкова далеч, че си позволи да постави под въпрос решенията на Нюрнбергския трибунал. През декември миналата година Върховният съд на Украйна потвърди решението да не признава за нацистки символи печално известната дивизия на СС Галиция. И какво е СС в разбирането на деятелите на съда?

Съединените щати и техните съюзници в НАТО лицемерно си затварят очите за култивирането на неонацизъм в Украйна, считайки възраждането на Бандера за елемент от борбата срещу Русия.

Те правят всичко възможно тази конкретна идеология да стане основната на територията на Украйна.


 Мария Захарова

Няма коментари:

Публикуване на коментар