Зима

Зима
Пролет

2 февруари 2023 г.

Доброволци от 40 страни искат да се присъединят към специалната военна операция в Украйна

"Искат да дойдат и да воюват за ясна кауза и идеали, за общи интереси, запазване на традиционното общество и адекватно бъдеще за целия свят." 

"Доброволци от над 40 страни желаят да се присъединят към специалната военна операция (СВО) на Русия в Украйна."

 Това заяви в ефира на радио "Комсомолская правда" Владимир Рогов, лидер на движението "Заедно с Русия" и представител на назначените от Москва власти в Запорожка област, цитиран от ТАСС.

"Според информацията, с която аз разполагам, има над 40 страни, от които хората искат да дойдат и да воюват за ясна кауза и идеали, за общи интереси, запазване на традиционното общество и адекватно бъдеще за целия свят", каза той, съобщи БТА.

По думите на Рогов хората, които искат да участват в СВО, се сблъскват с логистични проблеми, затова според него този въпрос трябва да бъде уреден на държавно равнище. 

"Мисля, че в близко бъдеще този въпрос ще се придвижи така, че тези, които искат да дойдат чрез определени структури, посолства, неформални връзки, няма просто да осъществяват контакт и след това да няма как да стигнат до нас, а ще идват", добави той.

Преди това кореспондент на ТАСС съобщи, че трима души от Турция са се присъединили към доброволческия батальон "Павел Судоплатов", който се формира в Запорожка област. В средата на миналия месец назначеният от Русия губернатор на региона Евгений Балицки заяви, че в редиците на същото подразделение са се включили и доброволци от Сърбия.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар