Зима

Зима
Пролет

17 февруари 2023 г.

„Бойна химия“ ги превръща в армия от самоубийци!

Не чувстват болка и страх и като истински зомби продължават да настъпват. Така очевидци описват поведението на украинските военни

 

Те вървят изправени срещу танковете, смеейки се и пеейки химна на страната. 

Пронизват ги шрапнели и патрони, откъсват им крайници, но те не спират  да вървят или пълзят. Не чувстват болка и страх и като истински зомби продължават да настъпват. Падат едва след като бъдат прострелвани в главата.

Така очевидци описват поведението на много от украинските военни. Те седят в окопите и блиндажите си, обсипвани с гранати и снаряди, не бягат и не търсят друго укритие. Дори и смъртоносно ранени  не усещат болката и  не осъзнават, какво им се е случило. И не спират да стрелят.

Манипулаторите в Украйна, на Запад и у нас ни обясняват това тяхно поведение с любовта им към родината и демокрацията и с лютата им ненавист към „агресора“. Докато истината е много простичка: тези зомбита са под въздействието на т.нар. „бойна химия“ – мощни наркотици и психотропни вещества. Те ликвидират инстинкта им за самосъхранение и им позволяват да воюват над пределите на човешкия организъм.  Наркотиците  ги правят безстрашни, внушават им, че са всемогъщи и неунищожими.

Широкото разпространение на дрога в Украйна започна след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Но особена активност този процес придоби след „цветната революция“, организирана от САЩ в Киев в края на 2013 и началото на 2014 г. Високата агресивност на протестиращите украински „демократи“ бе осигурена най-вече с бойна химия, дар от американците. В нея е доминирал метаамфетамин – стимулатор, който атакува централната нервна система и има продължителен ефект. Доказателство за това е и факта, че много от участниците в протестите на „Майдана“,  са страдали впоследствие от силно глабоволие и различни психози.

В Киев през 2014 г. бойната дрога е постъпвала в чували. След това са я давали на намиращите се денонощно на площада образи с безплатната храна и напитки, осигурени им с пари на американските данъкоплатци. В резултат протестиращите „демократи“ са били не просто възбудени, а са се намирали в състояние на истинска еуфория. Подстрекавани от провокатори те  са атакували полицейските кордони и правителствени здания – нещо, за което медиите на Запад и у нас целенасочено избягваха да информират публиката.

По-късно под въздействието на бойна химия украинските фашисти устройваха своите факелни шествия и провеждаха наказателни акции срещу всеки, който се опитваше да има друго мнение за случващите се събития.

На този фон съвсем естествено бе бойната химия да завладее и украинските въоръжени сили и най-вече онези нейни подразделения, които тероризираха осем години мирното население на Донбас. Но отново техните престъпления не интересуваха западните и родни политици и цензурираните от тях медии.

Популярната в Украйна медия „Апостроф“ публикува на 3.09.2018 г. любопитна статия, посветена на този проблем. Авторът и – Артур Гор,  пише, че любителите на алкохола в украинската армия не впечатляват никого. На фронтовият жаргон ги наричат „аватари“, защото те са също така „сини“, като героя на едноименния филм на Джеймс Камерън. Но за наркоманите не е прието да се пише и говори, независимо, че става дума за огромен и реален проблем.  Всички експерти, с които е разговарял журналиста, са категорични: да, украинските военни на Донбас употребяват бойна химия! Сред тях са разпространени амфетамини, силнодействащи обезболяващи препарати, сънотворни, различни опиати, заявява пред „Апостроф“ украинският военен психолог Светлана Литвинчук. Няма никакви проблеми дрогата да бъде доставена на войниците. Нещо повече: все по-често наркотърговци се оказват самите им командири. „Апостроф“ дава пример със зам.началника на граничната застава „Волноваха“, който през август 2016 г. е бил заловен да продава поредна партия амфетамини на войници.

За „Апостроф“ най-голямата опасност от намиращи се на фронта дрогирани войници е тяхното непредсказуемо поведение. След консумация на дрога се променя съзнанието им, те не са в състояние да се държат адекватно. Те са опасни не само за себе си, но и за другите хора. „Апостроф“ цитира източник от десантно-щурмова бригада, който е категоричен: много малко военни не употребяват нищо. Психостимулатори от различен вид са разпространени в украинската армия.

След започването на руската операция в края на февруари 2022 г., консумацията на бойна химия стана масова практика за украинските военни. В превзети техни окопи и блиндажи руснаци намират инжекции, дрога, различни психотропни вещества. За това, че воюват под въздействието на наркотици признават и пленени украински военни. Виталий Катранич – старшина в 74-ти отделен разузнавателен батальон на украинската армия в Днепропетровска област, заявява: винаги приемаме наркотици, когато тръгваме на диверсия, като най-често вземаме амфетамин. След това сме в състояние да не спим по три дни. 

Михаил Швец – старши сержант от нацисткият батальон „Азов“, споделя, че той и колегите му задължително  приемат наркотици. Инжектират си ги, след това тръгват на бой и не чувстват никаква болка дори и ако бъдат ранени. Друг украински пленник –  Ренат Алиев, на въпроса осъзнавал ли е, че стреля по мирни граждани, отговаря: “Да, но бях под наркотици!“

Маринка е град на донбаски миньори, който украинският режим превърна в мощна крепост. Сега  руснаците са го обкръжили и постепенно ликвидират неговия гарнизон – атакуват го с артилерия, ракети, авиация, високо точно оръжие… Откъдето и да се погледне съпротивата на намиращите се в Маринка хиляди украински войници и офицери, е безсмислена. В месомелачката, осигурена им от руснаците, планините от техни трупове само растат всеки ден. Но те не осъзнават заплахата за живота си, защото са под въздействието на бойна химия. На нея, а не на приказките за чудесата от безстрашие, проявявани от украинците, готови да умрат за демокрацията, се дължи необичайното им за нормален човек поведение. Командирите им внушават, че таблетката или инжекцията, която им предлагат, ще ги превърне в супер-войници, „неуязвими“ за руските снаряди, ракети, гранати. И тъй като дрогата ги е лишила от здрав разум и е унищожила инстинкта им за самосъхранение, те не се предават дори и когато е пределно ясно, че ще бъдат ликвидирани. Бойната дрога изключва у тях от възприятието на реалността и за тях не са страшни вече нито бронираната техника, нито минните  полета.

Отстояването на Маринка на всяка цена – независимо от растящия брой на ликвидираните украински военни, го изискват тези, които реално командват украинския режим: англосаксите. Те са наясно, че с падането на Маринка – което е неминуемо и ще се случи скоро, руските военни ще ускорят освобождаването от украинския режим на други два важни града – Угледар и Авдеевка. И така ще се доближат до целта, която са си поставили – пълното  освобождаване на територията на  Донецката народна република.

С употребата на бойна химия могат да бъдат обяснени и чудовищните престъпления, извършвани от украински военни – като изтезаване и убийства на военнопленници, непреставащите, целенасочени и безжалостни обстрелвания на детски градини, училища, болници, жилищни сгради, разпръсването на забранени противопехотни мини и т.н. Подобни деяния нормален човек едва ли би извършил – те са по силите на  невменяеам, наркозависим образ, неспособен да мисли, който е лесна плячка за всеки опитен манипулатор.

Но защо украинският режим продължава да тъпче с бойна химия и да обрича стотици хиляди свои граждани на сигурна смърт за една предварително обречена кауза? За всеки осведомен човек с критично мислене е ясно, че е невъзможно Украйна да задържи територии, руското население на които иска да се присъедини към Русия. 

Обяснението е много простичко: това изисква от него господарят – САЩ. Вестник The Washington Post изтъква, че сега – в навечерието на годишнината от началото на руската операция, американският управленчески „елит“ засилва натиска си върху Киев за да покаже значими успехи на бойното поле. И така да промени хода на бойните действия. Проблемът е, че в американският Конгрес се увеличават хората, които се съмняват в необходимостта да се дава нова военна помощ на украинския режим. А и в Европа се появяват влиятелни гласове, които поставят под съмнение финансирането на този военен конфликт в перспектива. The Washington Post цитира високопоставен представител на администрацията в САЩ, който обяснява: фразата „толкова, колкото е необходимо“ се отнася към мащабите на конфликта, а не към мащабите на помощта. И Киев е предупреден за „критичният характер на следващите няколко месеца“.

Вождовете на Украйна въобще не ги вълнува, че тъпченето на армията с бойна химия обрича стотици хиляди млади хора на сериозни  психични разстройства, съсипва организма им – неговите жизнени  ресурси буквално се стопяват. Той вече не е в състояние да живее без непрекъснато да  приема наркотици. А когато свърши операцията  в онази част, до която неминуемо ще се свие днешна Украйна, ще се появи истинска армия от наркозависими млади хора. Нещо, което се случва в САЩ след всеки техен въоръжен конфликт с някоя държава, която американските власти не харесват – появяват се хиляди млади нейни граждани, които не могат без дрога.

А наркозависимите украинци, останали без доходи, ще трябва да си осигуряват пари за да си  купуват дрога. И най-вероятно ще правят точно това, на което са ги научили натовци: да убиват. За съжаление, не само на територията на Украйна, но и по цяла Европа.


 

 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар