Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2023 г.

Bloomberg: Русия лиши украинската армия от възможността за настъпление

"Бруталните, изтощителни атаки на Русия на места като Бахмут (Артьомовск, бел. ред.), са изтощили украинските сили." 

 

Това пише американското издание Bloomberg.

Според авторите руската армия се готви да започне голямо настъпление в Украйна, поради което САЩ, Германия и други западни страни обявиха доставка на танкове. Анализаторите отбелязват, че оборудването може да не бъде доставено навреме.

„Украйна и нейните съюзници предупреждават за ново руско настъпление и предполагат, че то може да започне преди Киев да получи наскоро обещаните пратки от американски и европейски танкове“, се казва в статията.

В същото време служители на разузнаването на САЩ и Европа бързат да уверят, че руската армия уж не разполага с ресурси за голямо настъпление, твърдят експерти на Bloomberg. Те посочват, че страните от НАТО са сериозно обезпокоени, тъй като украинските войски са изтощени, загубили са способността да атакуват, а на места не могат да удържат линията на фронта.

„Според американски официални лица, бруталните, изтощителни атаки на Русия на места като Бахмут (Артьомовск, бел. ред.), източен град с ограничено стратегическо значение, са изтощили украинските сили, отклонявайки войските и подкопавайки способността на Киев да провежда настъпателни операции на други места“, се казва в публикацията.

След като ВСУ премина в настъпление през есента, Русия извлече много уроци и подобри тактиката си, пишат авторите. Руската армия засили отбраната, използвайки траншеи, капани за танкове и мини, за да забави всяко потенциално вражеско настъпление.


News Front Bulgaria

Няма коментари:

Публикуване на коментар