Зима

Зима
Пролет

3 март 2023 г.

Даньо Димитров: Близо половината от запитаните са съгласни, че политиците са точно отражение на народа

"Модерният съвременен човек не е екипиран с инструментите да се справи с водопада от информация, който ни залива ежеминутно." 

 

"Над 80% от анкетираните са изключително горди от това, че са българи, но основните причини за своята гордост те откриват в събития в миналото. Почти никакви основания не се откриват в настоящето."

Това каза пред БНР Даньо Димитров, изпълнителен директор на JTN Research. Компанията е провела със собствени средства анкета сред 2015 български граждани.

В най-малка степен българите са самоидентифицират като европейци. Повече се идентифицират със семейството и родното си място, показва още проучването.

"За нас най-малката единица на стабилност е семейството."

"Заради огромния обем конфликтираща информация в общественото пространство не можем да се възприемем като европейци", смята Доньо Димитров. По думите му различни фактори в обществото се опитват допълнително да ни объркат и разединят.

"С напредването на технологиите се пропагандират доста поляризирани мнения. Модерният съвременен човек не е екипиран с инструментите да се справи с този водопад от информация, който ни залива ежеминутно", посочи още Димитров.

Под 15% от анкетираните посочват като важни социални активности, които изискват отделяне от личното време, става ясно още от проучването.

"На над 80% от хората не им се занимава."

Близо половината от запитаните са съгласни, че политиците са точно отражение на народа и са такива, каквито са българите.

Около 60 на сто смятат българите за толерантни към други народности, но същевременно малко над 60% казват – "България е само за българите", в което има противоречие, отбелязват още от JTN Research.

"Явно сме толерантни към други народности, стига те да си стоят у тях", коментира Даньо Димитров.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар