Лято

Лято

25 март 2023 г.

Оскарите и Евровизия да се оженят

Вкусовете на двата конкурса така много се доближават. Проект „наХални“ да обединява щенията на българите за световна слава, независимо как е придобита 

 

Изненадващи „Оскар“ награди тази година не само разбуниха духовете, а изпробваха дали кино духове изобщо вече има. Или са останали хора с пластмасови души, готови да преглътнат  всичко, стига да носи марката „Оскар“. 

Филмът „Китът“, освен отличните грим постижения, докосва с елегантна игра на Брендън Фрейзър, но не чак такава, че да получи престижната статуетка. Сценарият на филма ми се струва блудкав, да кажем като повечето песни, победители в Евровизия.

Щом вкусовете на двата конкурса така много се доближават, не е ли редно да им пожелая щастие и да се оженят. Синът им ще се казва Кит - събирателно на тежестта, с която събитията се провеждат и като щипка ирония, пръсната върху сватбените им одежди.

Българите пък печелим Оскари като за световно. Макар световно да не сме виждали от 1994 година,  то ни държи влага и до днес. В светлината на тази влага смятам, че българският холивудски бум трябва да продължи с участие на господин Грозев в Евровизия.

Инерцията трябва да се използва, набраните газове в двигателя трябва да ни изведат в следващата орбита. „Излел е Дельо хайдутин“ с арфа и вокал би свършило работа. Речитативите са на мода, така че може господин Грозев да речитативства върху този лад. Дует с Бакалова не препоръчвам, защото вижте какво стана с Каризма. Проектът може да се нарече „наХални“ и да обединява щенията на българите за още повече световна слава, независимо как е придобита.

По-ексцентричните могат да предложат мюзикъл върху либретото с откраднатите кости на Чаплин, пак от българин. Ако г-н Грозев си постави мустачки, ще му приляга ролята. Така ще прилича едновременно на двама души, които помним с мустачки. Единият е Чарли Чаплин. Водещ на Евровизия може да е Брендън Фрейзър, но без да маха костюма и макиажа си от „Китът“. За да китосаме положението, може на сцената да се подредят отломки от съветския паметник в София, или негови камуфлажни изображения. „Ето день победы“ леко да се прокрадва в музикалния фон. 

Желая на проекта „наХални“ много успех и не забравяйте да ме извикате на сцената като автор на идеен проект. Само аз не съм печелил Оскар или Евровизия тази и предната седмица.


Лорд Евгени Минчев, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар