Зима

Зима
Пролет

6 март 2023 г.

Какво ще се случи ако гласуваме с бюлетината "Не подкрепям никого"?

Бюлетината "Не подкрепям никого"  е подигравка с конституционното ни право на избор - упражняваш го, но гласът ти няма никакво значение 

 

Какво ще се случи ако гласуваме с бюлетината "Не подкрепям никого"?

НИЩО. АБСОЛЮТНО НИЩО!

Ще упражним правото си на глас - безспорно.

НО, тези гласове безскрупулно ще бъдат извадени /все едно НЕ си гласувал/ от общия брой действителни гласове.

И всички изчисления /определяне 4% бариера, общия брой мандати за всяка партия, мандатите за всеки МИР на конкретните партии/ ще се извършат БЕЗ УЧАСТИЕТО на гласовете "Не подкрепям никого".

Ако наистина не подкрепяте никого, но искате да гласът Ви да има значение, пък и да обърка малко сметките на предателите направете друго. Гласувайте за малка партия - дори без никакъв шанс да влезе в парламента. Така ще се повиши 4% бариера и гласът ви ще има значение.

Партиите от сега изчисляват как ще се коалират, защото знаят /приблизително/ колко процента ще получат. Гласовете ни за малка партия ще променят 4% бариера и  съответно процента с който всяка от " сигурните" партии ще влезе в парламента.

Пример - партия Х има 100 гласа и 4%, а партия Y има 200 гласа и съответно 8% - в случай, че гласувате с "Не подкрепям никого".

Ако обаче гласувате за конкретна малка партия 4%-те процента на партия Х ще станат 3%, а на партия Y - 7%. Това е така, тъй като гласът ви ще се отчете и броят действителни бюлетини, от които се определя колко гласа са 4% ще се увеличи. Партия Y ще влезе в парламента, но по-трудно ще образува коалиция за да си осигури 51%.

Бюлетината "Не подкрепям никого"  е подигравка с конституционното ни право на избор - упражняваш го, но гласът ти няма никакво значение. И всяка от партиите, представени в парламента досега носи отговорност за това безпардонно потъпкване на Конституцията. Имат интерес - нарушават Конституцията. И се подиграват с нас.

Можем да объркаме сметките. И софтуерните манипулации имат алгоритъм. Колкото повече са обаче  действителните гласове, толкова по- малък е шансът им за успех.

Затова моят призив е - гласувайте!

Не използвайте бюлетината "Не подкрепям никого" защото тя служи за постигане на нечисти цели. Заблуждава ни, че участваме в изборите.

Само високата избирателна активност може да се противопостави на изборните манипулации и да обърка сметките на "вечните" депутати.

А днес кой ще ни управлява е особено важно - във война сме!


Румяна Ченалова

Няма коментари:

Публикуване на коментар