Зима

Зима
Пролет

20 април 2023 г.

Английските кораби потъват като „Титаник“, когато пристигне белият айсберг Реал (видео)

В Шампионска лига не играеш, за да се състезаваш, а за да печелиш. Това е философията на „Бернабеу“ 

 

Веднага след големия триумф на Реал на „Стамфорд Бридж“ Родриго разкри тайната на този ненаситен отбор: „Когато дойдете тук, ви казват, че Шампионска лига е специален турнир, който трябва да печелите всяка година. Точно това се опитваме да направим“. 

Това е философията на „Бернабеу“. В Шампионска лига не играеш, за да се състезаваш, а за да печелиш. Няма значение, че преди година героично си завоювал 14-ата ушата купа. От следващия ден всички участници в този благословен тим вече говореха, че целта е 15-ата и че е необходимо да се стигне до финала в Истанбул на 10 юни.

Реал наложи тотален режим в Шампионска лига. Никой не смее да го оспори, особено ако съперниците, които се опитват да го детронират, идват от Англия. Не забравяйте, че през миналия сезон бяха елиминирани Челси, Манчестър Сити и Ливърпул в този ред. А през тази кампания мърсисайдци и сините отново се предадоха пред мощта на Краля на Европа. Английските кораби потъват като „Титаник“, когато пристигне белият айсберг. Цифрите и фактите го доказват. Отбор, който е стигнал до 11 полуфинала в последните 13 издания на турнира, заслужава почит от УЕФА за това, че дава престиж на състезанието. Никой не може да си представи сериозна и великолепна Шампионска лига без присъствието на белия Астън Мартин, който между другото изглежда добре дори в черни чорапи. Нормално е легендите на английския футбол да се предадат пред доказателствата.

Реал поддържа господството си в Европа, което идва от старо време, но се актуализира сезон след сезон. В Лондон кралете предложиха нова извадка от опита и знанията, които имат в този турнир. Резултатите са безспорни и всички съперници се възхищават. Включително Пеп Гуардиола, който обяснява липсата на повече трофеи от Шампионска лига с присъствието на Мадрид.

Триумфът на белите с 2:0 на „Стамфорд Бридж“ беше отработен, особено в защита. Когато нещо работи, не го пипаш. Отличното представяне срещу Челси преди седмица и в мача с Барса за Купата на краля улесни работата на Анчелоти и той повтори състава. Лондончани започнаха като гладен лъв и преди почивката имаха няколко добри положения. След паузата обаче Реал беше опустошителен. Кой беше герой? РодриГОЛ! От време на време ви напомням, че нещата с това дете започват да стават невероятни. Той знае как да чака за подходящата възможност и логично бе с ключов принос за триумфа през миналата година. С него в атака Реал играе много по-добре, защото дава алтернативи, които се превръщат в мъка за съперниците и помагат на Винисиус и Бензема. Бразилецът е благословия за този отбор, а работата му по десния фланг при първия гол бе феноменална. Атакуващият тризъбец Родриго-Бензема-Винисиус е най-добрият в световния футбол.

Аплодисменти заслужава и Свети Тибо. Точно преди почивката Куртоа направи огромно спасяване след удар отблизо на Кукурея. Този скок напред, за да стесни пространството за каталунския играч, беше истинско шоу. Има причина белгиецът винаги да е от добрата страна на историята. Просто е страхотен.


Томас Ронсеро, АS, превод: Temasport.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар