Зима

Зима
Пролет

31 май 2023 г.

Къде е Кирчо? Търсят да го бият

Необходимо е в най-кратки срокове подобни лица да бъдат изхвърлени от политиката и изолирани въобще от сцената

 

 

След като включително и до Брюксел стигнаха хвалебствията на Кирил Петков, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е казала, че за еврозоната трябвало да измислим как да заобиколим правилата и добавила, че не иска да бъде цитирана, но ще се опита да ни помогне, бившият министър-председател се озова в небрано лозе.

Хем го погнаха на местна почва – включително и избиратели на ПП (и ДБ), хем политическите му противници го обявиха за бита карта, хем му се наложи да мисли извинения пред нежелаещата да я цитират, но цитирана от него дама, а за капак и осветлилият какво е говорено на  Изпълнителния съвет на ПП на 21.05 Радослав Василев, се е жалвал в прокуратурата, че е заплашван, като вероятно е споменал и вече бившите си съпартийци Петков и Асен Василев.

Извън тези му неволи, „Възраждане” и ВМРО също сезираха Софийска градска прокуратура (СГП), че Василев и Петков са извършили престъпления по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „Престъпления против републиката“, сиреч – национално предателство.

Петков побърза да избяга от България, като замина извън страната още в неделя, а пътуването първоначално бе обявено за непредвидено. Впоследствие стана ясно, че той отива в Братислава с официалното обяснение, че ще открива структура на ПП в столицата на Словакия. Разбира се, тази му поредна лъжа бе на секундата разобличена, защото по същото време там се провежда конференцията GLOBSEC, на която се разбра, че ще присъства и вече спомената Урсула фон дер Лайен. А в понеделник, Петков изненадващо се появи и сред говорителите на събитието.

Малко след това Петков побърза да се похвали във Фейсбук, като пусна и снимки от мероприятието, придружени от сърцераздирателен статус, че едва ли не той, както и ПП, са задължени да ни гарантират „европейски живот, със силни и работещи институции”. Липсваха обаче снимки с фон дер Лайен...

Петков неистово се опита и да се извини на живо, но според източници, към момента – безуспешно, защото председателят на Европейската комисия нарочно избягва среща с него. И нищо чудно, кой знае кога и къде той отново ще се похвали и сподели съдържанието на разговора им, разбира се, без да я цитира.

Всъщност след пристигането му в Братислава, се заговори, че Петков, с автомобил, веднага е поел към Виена, където беше засечен да пие кафе със свой приятел и да се вози на тротинетка из австрийската столица. Там, според същите източници, той се е срещнал и с политолога Иван Кръстев, за когото се знае, че е сред един от архитектите на евентуалното правителство между ГЕРБ и ПП/ДБ. С други думи, Петков е отишъл на инструктаж.

Примката около врата му се затяга още повече, защото рано или късно той ще се върне в страната и ще трябва да даде логично обяснение за всичко случващо се през последните дни. Опитите за измъкване, че видите ли, Радостин Василев бил активиран нарочно в този момент на евентуално съставяне на кабинет с ГЕРБ, може да звучат убедително само в ушите на замаян негов фен. Че Василев не е адекватен, не е, но той такъв си беше от самото начало, но тогава това не пречеше на никого от ПП, най-малкото на Петков. Напротив. Когато записваше други хора, никой от бившите му съпартийци не го упрекна, а самият Кирчо го даваше за пример, пишейки прочувствени слова в негова чест: „България винаги е разчитала на смелите си граждани”. Сега вече Василев бил „инструмент на превзетата държава”, се жалва Петков.

Истината е, че от около две години, благодарение на архитекта Румен Радев, държавата ни наистина е превзета, но не толкова от хора като Радостин Василев, а от тези, които изкараха него и подобните му на политическата сцена, тоест Кирил Петков и Асен Василев.

Страната ни е буквално превзета от едни нарцистични елементи, които открито признават, че искат да сложат свои хора начело на всички служби и във всички дирекции в министерства и регулаторни органи, да контролират МВР, да концентрират цялата власт около 35-40 човека.

Едно, че това говори за абсолютно незачитане на закони и правила, второ, че демонстрира психичните им отклонения, трето, че именно тези ни представят пред европейските ни партньори. И сами можете да си направите изводите какво мислят хората, когато срещу тях се изправи Кирил Петков, който се хвали, че прави ала-бала с президента на страната, който си позволява да цитира хора на висши ръководни постове в ЕС, с които е провел неформален разговор и изрично е бил помолен да не го разгласява.

Необходимо е в най-кратки срокове подобни лица да бъдат изхвърлени от политиката и изолирани въобще от сцената, което може да се случи единствено с нови предсрочни избори. Никакви колаборации вече не са допустими и разбираеми, а всяка партия, която реши да рискува, коалирайки се с ПП, рискува не просто съществуването си като такава, а и бъдещето на страната.


Виктория Георгиева, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар