Зима

Зима
Пролет

9 май 2023 г.

Ким Чен-ун поздрави Владимир Путин по случай Деня на Победата

„Използвам възможността да изпратя топъл боен поздрав на Вас, армията и народа на Русия, които смело се впуснахте в свещената борба за международната справедливост, защита на световния мир, срещу насилието и произвола на империалистите.“ 

 

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изпрати телеграма до руския президент Владимир Путин по случай Деня на Победата, в която поздрави руския лидер и народа на Руската федерация. 

Текстът на телеграмата е публикуван от Корейската централна информационна агенция, съобщава ТАСС.

„Изпращам сърдечни поздравления към вас, приятелското правителство и народа на Русия от името на правителството и народа на КНДР в историческия ден, когато руският народ постигна блестяща победа във Великата отечествена война“, се казва в поздравителната телеграма. Севернокорейският лидер подчертава, че руският народ "прояви безпримерен героизъм, себеотрицание и постигна велика победа в свещената велика война срещу фашизма, който застраши съдбата на човечеството". 

Ким Чен-ун изразява увереност, че "победата е традиция, присъща на Русия", добавяйки, че "славата на победата във войната ще блести дълго време в историята, въпреки изтичането на времето и смяната на поколенията".

Лидерът на КНДР също така изразява увереност, че "силният и справедлив руски народ ще продължи да се стреми към победа по пътя към пресичане на всякакви провокации и заплахи от враждебни сили и гарантиране на суверенитета, достойнството и стабилността на страната".

„Използвам възможността още веднъж да изпратя топъл боен поздрав на Вас, армията и народа на Русия, които смело се впуснахте в свещената борба за прилагане на международната справедливост, защита на световния мир, срещу насилието и произвола на империалистите“, завършва Ким Чен-ун, цитиран от Glasove.com.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар