Лято

Лято
Лято

27 май 2023 г.

Бяхме разбрали погрешно!

Когато Русия нападна Украйна, всички мислехме, че с определена сигурност знаем някои неща. Първата жертва на войните е истината. Но може би този път е преувеличено... 

 

Коментар на главния редактор на италианския в. “Il Fatto Quotidiano” Марко Травалио:

Бяхме разбрали погрешно!

Когато, преди точно 15 месеца, Русия нападна Украйна, всички мислехме, че с определена сигурност знаем някои неща.

Мислихме, че Украйна няма нищо общо с НАТО, освен в пропагандата на Путин. Тогава НАТО се намеси като въоръжи Киев до зъби.

Мислихме, че украинското правителство няма нищо общо с нацистите, освен в пропагандата на Путин. Тогава Зеленски, във видео-връзка с гръцкия парламент, доведе един нацист от батальона Азов (обучаван във въоръжените сили на Украйна). Видяхме и стотици други да излизат от стоманодобивната фабрика в Мариупол с техните сладки, нацистки символи и татуировки със свастика.

Мислихме, че нашите оръжия са само за съпротивата на Украйна срещу атаките на Русия. Сега откриваме, че Украйна ги използва, за да атакува Русия с “ултрадясна милиция”, която вестничетата наричат ​​„руски партизани“, но без да обясняват защо тръгват от Украйна и кога нашите правителства са обявявали война на Русия.

Мислихме, че между Украйна и Русия терористичната държава е Русия, според черния списък на НАТО и следователно на ЕС. Тогава украинците убиха в Москва Даря Дугина, дъщеря на философа Александър Дугин. Тогава шефът на украинските служби Буданов се похвали, че ще "избива руски пропагандисти навсякъде от лицето на земята до победа". Потвърждавайки, че Украйна е терористична държава, която извършва атаки с наши оръжия. Освен това знаехме, още от 2014 г., че неговите въоръжени сили убиха италианския журналист Андреа Рокели и руския му колега Андрей Миронов в Донбас, но убийстават бяха покрити с указания от режимите на Порошенко-Зеленски.

Мислихме, че целта е прекратяване на огъня и преговори, за да се избегнат повече жертви и разрушения. Днес е достатъчно да кажеш "прекратяване на огъня" и веднага те обявяват за путинист.

Мислихме, че Бахмут е “линията Мажино” на украинците, а шест месеца по-късно там са изгорели десетки хиляди мъже и безкраен брой куршуми и оръжия. Сега, когато най-мощната армия в Европа, въоръжена от 40 държави от страховитото "разширяващо се НАТО", я загуби, никой вече не говори за нея, сякаш е някакъв малък, незначителен град .

Бяхме разбрали, че пролетната украинска контраофанзива за отвоюване на областите Луганск, Донецк, Херсон, Запорожие и очевидно Крим и след това преговорите за капитулацията на Путин ще започне през пролетта. Надяваме се да започне скоро, защото след 26 дни ще трябва да чакаме лятната контраофанзива.

Бяхме разбрали, че Русия ще фалира през пролетта на 2022 г. Сега четем, че Съединените щати рискуват фалит през пролетта на 2023 г.

Бяхме чували, че първата жертва на войните е истината. Но може би този път е преувеличено.


 Превод: Владислав Наков

Няма коментари:

Публикуване на коментар