Зима

Зима
Пролет

24 май 2023 г.

Владимир Путин: Не е имало Украйна в историята на човечеството преди появата на Украинската ССР

"След Октомврийската революция започнаха да се образуват всякакви квазидържавни образувания и съветската власт създаде Съветска Украйна."

 

 

"Никаква Украйна не е имало в историята на човечеството преди появата на Украинската ССР."

Това отбеляза руският президент Владимир Путин на среща с председателя на Конституционния съд на Руската федерация Валерий Зоркин, съобщава ТАСС.

Зоркин донесе на президента карта, съставена във Франция през ХVII век, където са обозначени земите, които са били част от Руското царство, Казакия, Жечпосполита и специално отбеляза, че Украйна не съществува на тази карта.

"След Октомврийската революция започнаха да се образуват всякакви квазидържавни образувания и съветската власт създаде Съветска Украйна, това е добре известно. А преди това в историята на човечеството не е имало никаква Украйна“, каза държавният глава, разглеждайки заедно със Зоркин рядката карта, цитиран от Glasove.com.

Председателят на Конституционния съд обясни, че е решил да посочи липсата на Украйна на картата "в името на истината". 

„Това е един от документите, разбира се“, кимна му Путин. Продължавайки да изучава старата карта, руският президент отбеляза: „Е, да, земите на Украйна бяха част от Жечпосполита. Разбира се, не всички територии на Съветска Украйна бяха част от нея, а само северозападната част."

Зоркин на свой ред обърна внимание на факта, че картата е направена от французи. 

„Е, отбелязали са на картата какво се е случило в живота, на земята“, завърши президентът Путин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар