Зима

Зима
Пролет

23 май 2023 г.

В Крим решиха напълно да лишат украинските олигарси от собственост в региона

Национализацията на активите на украинските олигарси ще бъде използвана за компенсиране на щетите, които те са причинили на региона 

 

Ръководителят на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов обеща "веднъж за винаги" да приключи с активите на украинските олигарси в Крим, съобщават РИА Новости и Газета.ру.

Държавният съвет на Крим по-рано реши да национализира имуществото на редица украински олигарси, свързани с властите в Киев - Игор Коломойски, Ринат Ахметов, (бившия премиер - б.р.) Арсений Яценюк, Нестор Шуфрич и Сергей Тарута, както и други олигарси.

"Решени сме да сложим край на това веднъж завинаги. Не могат да използват нашите ресурси и в същото време да финансират враждебни за нас действия, включително чрез печалби, получени в Крим", каза Константинов, цитиран от Dir.bg.

Той отбеляза, че национализацията на активите на украинските олигарси ще бъде използвана за компенсиране на щетите, които те са причинили на региона.

По-рано стана известно, че имуществото на украинските олигарси в Крим ще бъде пуснато на търг тази година.

Владимир Константинов потвърди, че ще се проведат търгове за имуществото на украински олигарси, ще се продават обекти от курортния и развлекателен сектор.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар