Зима

Зима
Пролет

27 май 2023 г.

От срамния запис става ясно едно - ПП искат да сме колониална държава и сами търсят колонизатор

За тях хората, особено техният електорат, са само пречка. Непрекъснато се говори за електората като някаква единица, която трябва да се търпи, колкото и да е досадно 

 

Много се изговори по скандалният запис, който бе пуснат от Радостин Василев, но много хора ще си направят един извод - Костадинов се оказа напълно прав за колониалната администрация. 

През март 2022 година той казва в свое видео: “България няма свое правителство, има колониална администрация”. Само трябва да се уточни - България по принцип няма и не е нужно да има тази колониална администрация. ПП искат да я създадат и упорито търсят колонизатор. А суверенът, хората - те са просто пречка за тях.

Кирил Петков и Асен Василев в днешния запис директно заявяват, че те са съгласували назначенията си с “посолството” и искат да поканят “външни лица” да наредят службите, като поясняват - “но не кой да е”.

Прави впечатление липсата на едно нещо. Кой е изискал от нас да “редят” службите чужди посолства и външни лица? Обяснението е много просто - това не е наложено отвън, а ПП доброволно дават България на чужди държави.

Има много обяснения за казаното от тях, но повечето хора няма да погледнат отвъд идеята, че тези хора предлагат да дадат силовите структури на практика на друга държава.

За тях хората, особено техният електорат, са само пречка. Пренебрежителност към суверенитета си личи от целия разговор. Непрекъснато се говори за електората като някаква единица, която трябва да се търпи, колкото и да е досадно. 

“Ще се правим на интересни по телевизията” говори Петков, заедно с още редица изказвания, в които обяснява как трябва да се хвърля прах в очите на избирателите. Това се вижда и днес, тъй-като от тях обяснения пред собствените им избиратели - няма. Само изказвания как “дълбоката държава” заплашва правителството и не трябва да обръщаме внимание на записа. Реалните притеснения на хора, които са гласували за партията и слушат как тя ще даде на външни хора да редят службите, са изцяло игнорирани.

Срамът става все по-голям, когато продължава разговорът и се чуят другите хора от ПП, които трябва да участват в процесите. Ако вътре присъства един обикновен гражданин, първият му въпрос при изказванията би бил - “А кой всъщност ще контролира службите, те само съгласувани ли ще бъдат или ще са си чужди?”. Подобен въпрос не се чува. Депутатите от ПП се интересуват дали има шанс правителството да продължи по-дълго и да се смени Изборният кодекс.

По едно време в разговорът Асен Василев казва как, ако се отцепи ДБ и ПП отидат сами на изборите, ще се борят евентуално за трето място. Той не пояснява кои ще са първи и втори. Можем да предположим, че става дума за “Възраждане”, след като от ПП решиха да покажат, че Костадинов е прав и да направят точно това, за което той ги критикуваше.

Вътрешнопартийно обсъждане на “Промяната” за бъдещото управление с ГЕРБ беше осветено от депутата Радостин Василев, който на пресконференция в БТА изнесе записи на Кирил Петков и Асен Василев



Виктор Блъсков, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар