Зима

Зима
Пролет

23 май 2023 г.

Ще бъде или не куротация в България

Все сме имали прости премиери, ама си признайте, че чак толкоз прост не сме имали. Дори Борисов започва да бледнее на фона на хаджидимовската примадона 

 

Хамлетовският въпрос ще го има ли правителство или няма да го има, се обостри последните часове. 

Разбрахме, че куролацията се е съюзила с ротацията и се е превърнала в куротация. Под напъна от Козяк, върлите врагове се прегърнаха с премрежени погледи и си обещаха семейство - евроатлантическо, военнолюбиво и укролюбиво. Без съмнение отрочетата на подобно семейство ще са отново престъпни изчадия, водещи само до разруха.

Въпросът обаче, да го задам по пепейски, е в "резултирането". То на брифинг може и добре да звучи Гаргамел с академика и обратно, ама как на практика го виждате това? Много невъзпитано ще го кажа - тъпата голяма бяла птица с дълга шия няма акъл с две ръце задните си части да намери, плещи толкова глупости, че дори Борисов трудно я изтрайва, а Денков има изумителната способност да вбесява всеки дори само с вида си, а камо ли да вземе и да говори. Съчетанието между тези двамата ще роди такъв хибрид, че светът ще занемее.

Натискът от Козяк е ясен. Американците силно се изнервиха напоследък, а и нещата на Източния фронт за тях не вървят добре. Затова е и това изнудване и направо да си го кажем, изнасилване на ГЕРБ и ПП да се прегърнат. Но аз си разсъждавам, че в България има, така да се каже, традиционна коалиционна култура. И когато се стигне до деленето на парите, които трябва да се откраднат, всякакви идеи, натиск, ценности и други отиват в канавката. Накратко - ключовият момент е ще се разберат ли ГЕРБ и ПП кой откъде и колко да краде. Ако не се разбере, и Байдън лично да дойде да им набива канчето по главите, няма да стане работата. 

Другото, което е традиция - още от първия ден да започнат да си подливат взаимно вода и да си вадят компромати. Не се и съмнявам, че макар и канадец, Петков добре е усвоил българските политически традиции и ще се прояви подобаващо. Борисов пък, свикнал с цялата власт 13 години, няма да допусне някакви си младоци да му се правят на интересни. При него, освен алчност, има и неизмерима суета.

Та не знам колко ще издържи тоз хибрид, ако изобщо се гласува. ИТН и ДПС ще им бъде тъжно и мъчно, че са пренебрегнати и не се и съмнявам, че много демократично ще направят тъжен и мъчен животът на новото правителство.

От друга страна е забавно. Все сме имали прости премиери, ама си признайте, че чак толкоз прост не сме имали. Дори Борисов започва да бледнее на фона на хаджидимовската примадона. Впрочем, нали знаете, че не е българка!?!

Както и да е, поне трябва да признаем, че хлябът може да е скъп, но зрелищата са на най-високо световно ниво. Като в Римската империя. Преди непосредствения й край. Само където не сме империя, та краят ще е доста по-нелеп и тягостен.

 


Елена Гунчева-Гривова

Няма коментари:

Публикуване на коментар