Зима

Зима
Пролет

30 май 2023 г.

Безочливи, безпардонни типигьози

Парвенюшки муцуни на нищожества, които се смятат богоизбрани и безнаказани!  

 

Бях на митинга пред Президентството. 

Яростта на събралите се нямаше предел. Тъпаните земетръсно биеха, но виковете на възмущение и погнуса ги заглушаваха. Гневът разтърсваше като електрически ток протестиращите и въпреки че митингът, който нямаше никаква предварителна подготовка, не бе многоброен, създаваше се усещане за вулканичен предупредитерен тътен, за връхлитаща буря, за пенести океански вълни. 

Рядко или всъщност никога не съм чувала такъв вълчи вопъл за разплата у нашия народ, не съм виждала такива вкоравени метални лица. Отвращението от предателската гнилоч е стигнало крайната си точка.

Синееше се от полиция и в хода на събитието притичаха и образуваха гъста жива верига още няколко десетки полицаи. Ужасът на политическата измет от яростния народ е неописуем.

На идване и особено на заминаване от Дондуков 2, шарлатаните правеха надменни непукиски гримаси, но вкараха лъскавите си возила дълбоко във вътрешния двор на Президентството и там се натовариха в колите, на завет от народната любов. Не им вдъхваше доверие даже плътният полицейски кордон. 

Особено предизвикателен бе джендърът Кокорчо - вече качен в автомобила, на сигурно място. Дребният мошеник-аферист, който ведно с амбулантния търгаш Киро, за две години се превърна в "елит", хвърляше през стъклото погледи на недосегаем римски патриций към крещящата "тълпа".

Парвенюшки муцуни на нищожества, които се смятат богоизбрани и безнаказани!

Румен Радев им е връчил мандата "с отвращение". С отвращение или без, въпросът е защо им го връчва? Конституцията го задължавала - не е вярно, Конституцията не дава власт на държавни изменници и фалшификатори на народния вот, а ги праща на съд. Престъпниците не отричат предателството си, цинично парадират с него, обещават да изпълнят разрушителните си закани веднага щом поемат управлението и... президентът им връчва мандат.

Е, шляпва един шамар на хипертрофиралото им самолюбие. Но им дава власт над българския народ (макар и условна за момента) - и това е кърваво оскърбление за нас.

Нима шарлатаните сеферят Конституцията, за да ги третираме като мандатоносители по строги конституционни правила? Нима не е противоконституционна присмехулната им изповед, че без "ала-бала" никога нямаше да бъдат "втора парламентарна сила", а щяха да са на опашката ведно с ИТН (смятам, че дори нямаше да се вмъкнат в НС). 

Не е ли противоконституционна заявката им, че с всички "законни и незаконни" средства трябва да изритат настоящите шефове на службите и администрацията, не за да въдворят справедливост, а за да натикат свои пионки? 

Нима не е противоконституционна декларацията, че съгласуват всичко с "посолството" и всяка тяхна стъпка е под диктата и "закрилата" на чужди сили?

И на всички тия крещящи  противоконституционни действия, Републиката в лицето на държавния глава отвръща със стриктен  конституционализъм, макар и изплют през рамо?

Ако Кирчо, Асенка и Денка бяха убили човек и директно си бяха признали убийството, нямаше ли прокуратурата конституционно да иска депутатския им имунитет, да ги разследва и съди? А в случая иде реч за престъпен сговор за убийството на цял народ!

Неизповедими са тия конституционни "али-бали" спрямо субекти, уличили сами себе си в най-тежкото престъпление според Конституцията на РБългария - държавна измяна.

Самото докосване на тия голи охлюви до папката с мандата, е унизително за България.

Кокорчовци отдавна бяха отпрашили - към някое тв студио или на вечерна пица с кристали - а хората продължаваха да мятат проклятия подир тях. Не се разотиваха. Чакаха някаква надежда. Уговаряха си среща в 8.30 в сряда пред парламента. Или заставаха пред камерата на NOVA, чийто мисирки бяха довтасали да се поразвлекат с гнева и безизходицата на българите - да ги окарикатурят и да изопачат думите им в лакейските си подобия на политически предавания.


Милена Върбанова, Svobodnoslovo.eu

Няма коментари:

Публикуване на коментар